Diari Més

Societat

Pares i mares que comparteixen inquietuds i moments

Aquest cap de setmana, el Seminari acull la segona jornada de l’embaràs, lactància i criança respectuosa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La segona jornada de l’embaràs, lactància i criança respectuosa arriba aquest cap de setmana a Tarragona, concretament al Seminari. Durant tres dies, l’associació Porta’m a prop organitza unes conferències i tallers sobre temes com la lactància, el porteig de nadons, el part i la criança. La intenció és «crear un espai per compartir moments entre dones i homes que ens trobem en el mateix moment de la vida», explica la secretària de l’associació, Anna Román.

Aquesta tarda s’han iniciat les jornades amb la xerrada de la Damaris Esteve, assessora de porteig. Durant la conferència s’ha parlat dels beneficis de portar el nadó amb un fulard o motxilla, a prop del cos. Segons la ponent, el petit descansa més a prop dels pares i té una millor temperatura corporal. «I aquesta tranquil·litat repercuteix a la família», explica la ponent Damaris Esteve.

Al pati central del Seminari, i mentre que les mares i pares acudeixen a les xerrades, un grup d’estudiants que cursen el Grau Superior d’Educació Infantil a l’Institut Vidal i Barraquer, s’ocupen dels nens i nenes. «Fer aquest voluntariat serveix per saber de primera mà si és aquest l’ofici que ens agrada», explica Belén Serrano, una de les voluntàries.

L’associació Porta’m a prop va néixer al juny de 2012, fruit d’unes trobades entre mares que compartien inquietuds i experiències. Els primers anys, les activitats que feia l’entitat es repartien durant tot l’any. Des de fa dos, l’associació concentra els actes en unes jornades que duren un cap de setmana.

Tallers de ioga i de música per embarassades, conferències amb ponents especialistes, espais de jocs per als més petits i stands d’entitats relacionades amb el món dels nadons, són algunes de les activitats que protagonitzen les jornades d’aquest cap de setmana.

Prop d'un trentena de mares van assistir a la conferència de l'assessora de porteig Damaris Esteve.

Pares i mares que comparteixen inquietuds i momentsCarla Pomerol

tracking