Diari Més

Jocs Mediterranis

L'organització dels jocs desvia qualsevol responsabilitat sobre la construcció del Palau cap a la Generalitat

Tot i els entrebancs, assegura que el Palau d'Esports s'acabarà construint L'elevat pressupost de la coberta del Palau d'Esports impedeix trobar constructores que vulguin tirar endavant el projecte

Palau d'Esports de Tarragona

Palau d'Esports de TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No renunciem a la construcció del Palau d’Esports, i no contemplem cap solució alternativa». Així de ferm s’ha mostrat Javier Villamayor, coordinador general dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Després que dues constructores es retiressin de la construcció del Palau degut a l’encariment del material que la Generalitat proposava per fer la coberta de l’edifici, des de l’organització s’assegura que el govern català els ha donatgaranties de què l’edifici s’acabarà construint. Villamayor també ha declarat que la solució per a aquest contratemps no els correspon a ells, sinó a la pròpia Generalitat i al departament que duu a terme la construcció, Infraestructures.cat. Però en tot moment l’organització ha volgut transmetre tranquil·litat, i tant Villamayor com el president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, l’algerià Amar Addadi, han assegurat que entenen la preocupació, però «el Palau estarà a punt per l’esdeveniment i també per dur a terme una prova test abans de l’inici dels jocs». Tal i com han explicat, es mostren tan ferms pel que fa a laconstrucció de l'edifici perquè, a més de ser una instal·lació «clau» en els jocs, «és important el llegat que suposarà després per Tarragona».

Piscina olímpica a l'AnellaMediterrània

La construcció de la piscina olímpica de 50 metres dins la mateixa Anella Mediterrània també passa per alguns contratemps. L’organització encara no compta amb el finançament necessari per construir l’equipament, tot i que s’ha mostrat optimista pel que fa a la seva final construcció. «De moment tenim tres alternatives de finançament», ha assegurat el mateix Villamayor, que també ha afirmat que una d’aquestes vies passa pel govern central d’Espanya. En cas que no s’aconsegueixi el finançament necessari, es contemplen dues alternatives fora de la ciutat per ubicar les proves de natació en equipaments ja existents, tot i que de moment no s’ha volgut avançar res. A part de la construcció de la nova piscina, també es procedirà a la reforma de la piscina i deles instal·lacions del Poliesportiu de Campclar.

Problemesde pressuport per la coberta

El punt de desacord que va provocar que les dues primeres empreses classificades dins del concurs públic per a la construcció del Palau d’Esports es fessin enrere és la coberta de la instal·lació. Ambdues empreses haurien valorat que el material que requereix la Generalitat no s’ajusta al pressupost que havien plantejat inicialment, ja que l’obra final s’encareix en excés. D’altra banda, un altre contratemps amb el qual han topat ha estat el fet d’aconseguir elaborar els materials que requereix el Govern. Aquests només es fabricarien en una empresa catalana, i no hi hauria temps suficient per elaborar les peces i complir amb el calendari establert.

tracking