Diari Més

Civisme

Els gossos ja no poden accedir a les platges tarragonines

La prohibició s'allargarà fins el 15 d'octubre

Els gossos ja no poden accedir a les platges tarragonines

Els gossos ja no poden accedir a les platges tarragoninesGAIA Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els animals domèstics i de companyia, a partir d'aquest divendres 1 d'abril, ja no poden accedir a les platges de Tarragona. La prohibiciócomprèn el períodeentre l’1 d’abril i el 15 d’octubre, i els únicsque estaran exempts d'aquesta normativa seranels gossos pigall.

D'acord amb l'article 138 de l'actual Ordenança General de ConvivènciaCiutadana, durant el període comprès entre el 16 d’octubre i el 31 de març següent, els propietaris podranportar els animals de companyia a la platja «sempre que no pertorbin el gaudi de la resta d'usuaris i mantinguinles condicions de neteja i higiene mínimes». A més, caldrà que s'atinguina portarelsgossosal seucostat, lligats de la corretja o cadena amb la medalla de control sanitari, i en casos extremsdeperillositatde l'animal, aquest haurà de portartambé el morrió. Segons la mateixa normativa, s'haurà d'evitar que els gossosdefequini orinin a la sorra i a l'aigua, i en cas que no es pugui evitar, el responsable hauràde retirar la brutícia produïda de manera immediata.

En cas que aquestes normativesno es compleixin,les autoritatscorresponentsimposaransancionsper la comissió d'una falta greu, i els agents municipals podran obligar a abandonar la platja als propietaris que hagin comès la infracció.

Platja durant tot l'any

Diferentsassociacionsde protecció animalde la ciutat, entre elles'Gaia Tarragona', sol·liciten que la nova ordenança cívica,a punt d'aprovar-se, destiniun espai a les platges tarragoninesque hipermeti,durant tot l'any, la presència delsanimals de companyia.

tracking