Diari Més

Societat

El Mercat Central ensenya a interpretar els codis dels ous

L'activitat s'ha dut a terme en el marc de la campanya 'L'ou, d'etiqueta'

El Mercat Central ensenya a interpretar els codis dels ous

El Mercat Central ensenya a interpretar els codis dels ousCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sabem què significa el codi que porten impressos els ous? I les etiquetes? Per posar llum sobre aquestes preguntes, la campanya europeaL’ou, d’etiqueta’ ha fet parada al Mercat Central de Tarragona. Aquest acció divulgativa ha donat a conèixer a estudiants i consumidors «què han de mirar en l’etiquetatge i el marcat per poder escollir quin tipus d’ou volen comprar», en paraules de la directora de l’INPROVO —Organització Interprofessional de l’Ou i els seus Productes—, Mar Fernández. I és que un estudi elaborat per aquesta organització revela que només el 3% dels catalans sap interpretar el significat del codi imprès a l’ou.

La recerca també dóna a conèixer altres dades sorprenents com per exemple, que més de la meitat dels consumidors relaciona erròniament els números de la closca amb la data de consum preferent o que el 62% dels catalans desconeix l’existència de normes que garanteixen la sostenibilitat en la producció d’ous.

Fernández comenta que des de l’organisme que ella representa els «preocupa que els consumidors entenguin la manera com es produeixen els ous, com els classifiquem, com arriben al consumidor, així com tota la informació que hi ha tant en l’envàs com a la closca».

S’ofereixen unes garanties mitjançant aquests codis que donen una informació referent a la zona on es produeixen, la comarca o el tipus de sistema de producció», ha afegit Jordi Salvadó, productor local d’ous, qui ha estat també al mercat.

L’acció ha comptat amb la presència de Moreno i Clara, les mascotes de la campanya, que s’han passejat pel Mercat. A més, els paradistes també han participat a la campanya explicant als clients com han de llegir la informació sobre la traçabilitat dels ous i han repartit tríptics informatius.

tracking