Diari Més

Música

El fons musical de la Catedral ja està catalogat i digitalitzat

El registre està format per 1.610 documents

Ahir es va celebrar l'acte de presentació al Seminari.

El fons musical de la Catedral ja està catalogat i digitalitzatCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Catedral de Tarragona ja té catalogat i digitalitzat el seu fons musical. L’encarregat de fer l’inventari de l’Arxiu Capitular ha estat el professor Josep Maria Gregori, catedràtic en Musicologia de la UAB, amb la col·laboració de la professora Montserrat Canela. El projecte, però, el va iniciar durant els anys 70 Francesc Bonastre.

El fons està format per 1.610 documents musicals, dels quals 1.114 són manuscrits d’autor, 299 d’anònims i 118 de música impresa, entre d’altres. El de Tarragona és el fons de Catedral més important de Catalunya, seguit del de Girona. El catàleg compta amb obres que van des de finals del segle XVII fins abans de la Guerra Civil, amb compositors contractats expressament per la Catedral, per tal de donar compliment als oficis. Músics tan coneguts com Mn. Ritort, Salvador Pedrola o Mn. Tàpies van ser els encarregats de donar forma i vida al fons musical.

El director de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona, Mn. Manuel Fuentes, va assegurar, durant la presentació de l’inventari, que la intenció d’aquest projecte és estimular als joves investigadors.

tracking