Diari Més

Comerç

Fins a 46 paradistes signen en contra dels horaris nous del Mercat Central

ERC insta Espimsa a escoltar les demandes i Elvira Ferrando es compromet a reunir-s’hi

Imatge d'arxiu dels voltants del Mercat Central a finals del gener passat.

Fins a 46 paradistes signen en contra dels horaris nous del Mercat CentralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fins a 46 paradistes han registrat la seva signatura a l’Oficina Municipal d’Atenció al Ciutadà (OMAC) per oposar-se a diversos aspectes que contempla el reglament aprovat fa gairebé un any. Aquest fet se suma a la llarga llista de polèmiques que acumula l’equipament. Un dels elements principals de discussió és el nou horari que permetrà obrir durant tot el dia i sense tancar al migdia. Una de les paradistes que ha signat aquest escrit de rebuig és Angelines Martínez, qui defensa que «el reglament que es va aprovar només es va acordar des de les deu persones que lideren les dues associacions de comerciants, però la majoria no hi estàvem d’acord». Així, entre els principals desacords destaca que «la majoria de paradistes som autònoms que portem el nostre negoci sols o som dues persones, de manera que no podem sostenir una parada oberta de nou a nou». En aquest sentit, assegura que «el reglament que van aprovar només satisfà els empresaris i deixa de banda el petit comerciant. Volem un ajuntament que lluiti per nosaltres».

El grup municipal d’ERC-MES-MDC ha recollit aquesta preocupació i insta a la presidència d’Espimsa a escoltar les demandes dels paradistes en relació als horaris. El portaveu republicà, Pau Ricomà, destaca que «és indispensable assolir el consens entre els paradistes en matèria del nou reglament d’usos del mercat». Així, defensa que «entenem que és una demanda raonable que no es pot menystenir ja que el nou horari no pot tirar endavant amb l’oposició de la gran majoria de paradistes». En aquest sentit, recorda que, actualment, el mercat compta amb poc més d’una cinquantena de paradistes i 46 han manifestat la seva oposició en el reglament d’usos.

Per la seva banda, la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, assegura que «estic disposada a escoltar i reunir-me les vegades que faci falta, encara que el reglament es va aprovar fa un any». Així, calcula que la reunió amb els paradistes es podria celebrar la setmana vinent. No obstant això, Angelines Martínez reivindica que «estem disposats a mobilitzar-nos i fer tot el que faci falta perquè se’ns escolti». De fet, assegura que «estem vivint amb amenaces, ja que Espimsa ens diu que, si no obrim tot el dia, ens sancionaran. I, amb tres sancions, ens poden arribar a retirar temporalment la concessió». Pel que fa al reglament, aquest especifica que «totes les concessions i espais cedits en dret d’ús del Mercat hauran d’estar oberts al públic ininterrompudament, com a mínim, des de les nou del matí i fins a les vuit de la tarda. L’Ajuntament podrà acordar excepcions justificades». El reglament considera com a infracció greu: «L’incompliment de l’horari d’obertura al públic».

tracking