Diari Més

Infraestructures

Adif construirà una gran passarel·la coberta per a vianants a la Canonja

Amb aquesta i un nou pont per a camions, compensarà la supressió dels passos a nivell que creuen l’antic camí fins a la platja

El pas a nivell que creua la línia ferroviària de la costa, entre Tortosa i Barcelona.

Adif construirà una gran passarel·la coberta per a vianants a la CanonjaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Adif construirà una gran passarel·la per a vianants i bicicletes de més de 286 metres de llarg que permetrà el pas per damunt de les vies del tren que creuen l’històric camí que unia la Canonja amb la platja. Amb aquesta i la construcció d’un nou pont d’accés a la indústria per al trànsit pesat, Adif compensarà la supressió dels dos passos a nivell de les línies ferroviàries Lleida-Tarragona i Tortosa-Tarragona que, encara avui, travessen el camí.

El Ministeri de Foment ha tret a informació pública la relació d’expropiacions que calen per tirar endavant el projecte per la supressió dels dos passos a nivell que hi ha al terme municipal de la Canonja. És el pas previ d’un projecte que, en total, costarà 7,5 milions d’euros i que, per una banda, garantirà l’accés de les mercaderies per carretera a la futura estació intermodal de BASF i, per l’altra, continuarà permetent el pas de vianants i bicicletes del camí que, ara, està tallat per la C-31b.

«L’Ajuntament de la Canonja es va oposar a tancar definitivament el pas a nivell de la línia Tarragona-València perquè no volíem perdre el camí històric des de la localitat a la platja», explica l’alcalde del municipi, Roc Muñoz, a Diari Més.

La passarel·la tindrà una llargada de 286,45 metres de llargada, repartits en una rampa de 67 metres, un tram horitzontal de 95 i una rampa de baixada de 124,5 metres. Salvarà el pas damunt de les vies de la línia Tortosa-Tarragona i serà completament coberta per garantir la seguretat i evitar que es puguin llençar objectes cap al polígon industrial. I és que, la passarel·la transcorrerà, no només per damunt de les vies del tren, sinó també dels racks de la química. Els laterals es protegiran per una malla metàl·lica i es cobrirà el sostre amb xapa opaca. La passarel·la acabarà a tocar de la carretera C-31b, al camí paral·lel de la riera de la Boella. En paral·lel, s’habilitaran accessos a un dels ponts ja existents, propietat del polígon químic, per tal que, en cas d’emergència puguin accedir-hi els camions.

En el segon cas, Adif suprimirà el pas a nivell de la línia Lleida-Tarragona i construirà un pont per al trànsit de mercaderies per carretera de 55,7 metres de llargada. Tindrà una amplada d’onze metres, repartits en dos carrils per sentit de 3,5 metres, una vorera de 2,20 i espai suplementari. Segons fonts de l’Ajuntament, el projecte que inclou la construcció d’aquestes infraestructures es troba pendent de la seva aprovació definitiva i en cap moment se suprimirà el pas de vehicles o persones a la zona. Els terrenys afectats per les expropiacions són propietat dels Ajuntaments de Tarragona i la Canonja, Shell, Repsol, Dow Chemical, BASF, entre altres.

tracking