Diari Més

Cultura

La trobada entre el món egipci i el romà a la 18ª edició del Tarraco Viva

436 actes, 124 activitats i 33 espais formen el programa d'enguany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El festival Tarraco Viva inaugura una nova edició que enguany se celebrarà del 15 al 29 de maigamb la proposta de no només presentar la història de l’antiga Roma sinó l’encontre amb les grans civilitzacions del Mediterrani clàssic. Es centra en la multiculturalitat del món antic, parlant de cultures que van coexistir amb la cultura romana, en aquest cas, la cultura egípcia. Així doncs, enguany es viurà un festival que farà una mirada a alguns dels aspectes més importants de l’Egipte faraònic però sense perdre l’essència del festival, la cultura romana. El director del Tarraco Viva, Magí Seritjol, valora la incorporació del món egipci «quan parlem d’imperi romà la gent es pensa que tots eren romans i es deix de banda altres cultures que van existir, una d’elles, la egípcia».

El cartell d’enguany representa el realisme romà, amb la il·lustració d’un legionari romà, davant del idealisme del món egipci.

L’acte inaugural serà el mateix format de l’acte de cloenda de l’edició anterior però traslladat a la inauguració pel seu gran èxit. Un debat amb especialistes de les dues civilitzacions, com el Catedràtic de la URV, Joaquín Ruiz de Arbulo, el periodista Enric Calpena, el conservador del Museu Egipci de Barcelona, Luis Manuel Gonzálvez i el professor de Filologia Grega de la URV, Jesús Carruesco. un aperitiu de tot allò que serà el festival d’enguany. Estarà conduit pel director del festival i es debatran temes com la relació entre les dues civilitzacions.

L’acte de cloenda, que tindrà lloc el diumenge 29 a les 18h a la Saka August del Palau de Congressos, girarà entorn de la recreació històrica «Mirades a l’Eternitat. Els retrats d’El Fayum», una de les creacions més fascinants de la trobada de Roma i Egipte.

Seran dues setmanes amb 124 activitats, de les quals 27 són novetats, un total de 436 actes en 33 espais diferents. A més, s’amplia la cobertura territorial amb la incorporació del municipi de Vila-rodona amb el seu columbari, un dels millors conservats d’Espanya. La intenció és englobar tots els municipis que tinguin restes romanes significatives del Camp de Tarragona per poder-hi fer una activitat significativa del festival.

La trobada entre el món egipci i el romà a la 18ª edició del Tarraco Viva

La trobada entre el món egipci i el romà a la 18ª edició del Tarraco VivaMarta Olivé

tracking