Diari Més

Trànsit

L'operació tornada registra retencions a la N-340 i l'AP-7 fins al vespre

Les principals cues es concentren al Penedès amb 17 quilomètres d’afectació i al tram de la carretera nacional entre Torredembarra i Barcelona

L'operació tornada s'ha produït de manera esglaonada entre diumenge i dilluns.

L'operació tornada registra retencions a la N-340 i l'AP-7 fins al vespreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’operació tornada de les vacances de Setmana Santa s'ha traduïten un seguit de retencions a les carreteres tarragonines que s'han allargatfins a aquest vespre.Les principals retencionss'han concentrata l’AP-7, entre el Vendrell i Vilafranca del Penedès, i a la N-340 a l’alçada d’Altafulla i Torredembarra, amb circulació intensa de fins a 6 quilòmetres de distància. De fet, l’operació tornadas'ha produitde manera esglaonada al llarg dels dos darrers dies. Ahir, les cues de vehicles van arribar fins als 20 quilòmetres a tota la zona de l’AP-7 sud.

Segons el Servei Català de Trànsit, el 89,36% dels vehicles previstoshan aconseguittornar a l’àrea metropolitana de Barcelona a les vuit de la tarda. Així, calculenque, a darrera hora de la tarda, han retornat549.569 vehicles, dels 615.000 previstos. A primera hora de la tarda, s'ha produitcirculació intensa de 8 quilòmetres de distància a Banyeres del Penedès i en direcció Barcelona, a l’AP-7, mentre que les retencions a la N-340 han anatvariant. Els trams que han patitmés contratempshan estatels de Torredembarra i Roda de Berà. En el primer cas, s'ha produit1 quilòmetre d’afectació a primera hora de la tarda, mentre que la circulació entre Torredembarra i Barcelona ha passatde 6 a 3,5 quilòmetres. A la resta de Catalunya, a primera hora de la tarda les retencions a la xarxa viària tambés'han registrata la C-16, al Berguedà, amb 5 quilòmetres de congestió a la Nou de Berguedà. Paral·lelament, la C-240z continuatallada a Vilaverd, per esllavissades.

D’altra banda, la directora del Servei Català de Trànsit (SCT), Eugènia Domènech, ha consideratque el balanç de la Setmana Santa ha estat «humanament molt negatiu». En compareixença davant dels mitjans, a les set del vespre, ha informatque no hi ha hagut víctimes mortals en l’operació retorn, però el total a les carreteres catalanes durant les vacances ha estat de 18 persones mortes, 13 d’elles a l’accident d’autobús de Freginals. A banda, 4 accidents més han deixat4 víctimes a la primera fase de l’operatiu, mentre que en el segon període, un motoristaha perdutla vida en un accident a la C-242 divendres passat.

Des del Servei Català de Trànsithandisposattots els mitjans tècnics i humans per garantir una mobilitat el màxim de segura i fluida possible. Entre altres mesures, Eugènia Domènechha destacatels «més de 200 quilòmetres de mesures de circulació instal·lades a la xarxa viària catalana, amb una part important a l’AP-7, on hi ha una mobilitat elevada». A més, ha detallatla col·laboració «de tres mitjans aeris de l’SCT, dos helicòpters i un avió bimotor, que també han estat sobrevolant les carreteres per garantir el bon desenvolupament d’aquests dies festius».

Anticipació en les reserves

El sector hoteler de Tarragona està d’enhorabona. El president de l’Associació d’Hotel de Tarragona, Xavier Jornet, celebra que han aconseguitomplir la totalitat de places hoteleres de la ciutat divendres i dissabte. En comparació amb l’any anterior, aquest fet ha anat acompanyat d’una «major anticipació en les reserves». Així, ha asseguratque «si haguéssim tingut més places, hauríem pogut superar els resultats dels anys anteriors». Ha destacattambé que l’ocupació de dijous i diumenge va ser del 70 i el 80%, mentre que la resta de dies va quedar-se en el 50%. Des de la Federació de Turisme de Tarragona (FEHT) van celebrar l’augment de l’ocupació en càmpings –arribant al 90%– i en apartaments –80%–.

tracking