Diari Més

campionat dogfrisbee

Espectaculars actuacions dels gossos en el campionat de 'Dogfrisbee' celebrat a la Laboral

Tarragona acollia aquest dissabte als millors concursants espanyols i a diversos d’europeus, d’aquesta activitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els millors participants de ‘Dogfrisbee’ de tot l’Estat eren aquest dissabte a l’antiga Universitat Laboral. I és que, de tots els campionats que es realitzaran aquesta temporada a Espanya, el torneig de Tarragona, és l’únic en què s’ha pogut puntuar per a la classificació europea. Als espanyols, s’hi sumaven diversos participants alemanys, suïssos i italians, en total, prop d’una seixantena de gossos amb els seus amos. Entre els quatre jutges encarregats d’avaluar el global de les actuacions dels gossos i els propietaris, hi havia dos alemanys molt coneguts dins d’aquest món, i una estrella internacional en la pràctica del ‘Dogfrisbee’: Andrea Rigler, qui dijous i divendres ja va oferir un seminari per als concursants que s’estaven iniciant en aquesta activitat.

El torneig ha deixat imatges veritablement espectaculars, amb tombarelles i acrobàcies entre home i gos realment complicades de veure fora d’una competició. Al matí era el torn dels espanyols, que tenien l’oportunitat de puntuar per al campionat estatal mitjançant coreografies lliures, de dos minuts, amb el seu gos, i una prova de distància amb el frisbee. A la tarda, arribava el torneig europeu. Per aquest, s’havia preparat una prova anomenada «distància extrema», al camp de Rugby, on els concursants d’Europa, juntament amb d’altres d’Espanyols de gran nivell, havien d’aconseguir la millor marca, per ser ells als qui se’ls hi sumessin els punts a la classificació europea. El gos que aconseguís atrapar el frisbee més lluny, sense que toqués el terra, seria el vencedor. Però s’havien de superar diverses rondes, i cada propietari havia de pensar què li interessava més: si anar fort des de la primera, o reservar una mica a l’animal per a les decisives. «És molt important la forma física de l’animal, que tingui musculació, per això has de fer-li exercicis. A banda, nosaltres entrenem dos o tres cops a la setmana amb el frisbee, i li ensenyo noves tècniques amb el menjar, perquè memoritzi», comentava l’Oiane Díaz de Mendivil.

El vigent campió d’Espanya va realitzar un gran número

El vigent campió d’Espanya i número quatre d’Europa, Iñaki Pérez, viatjava aquest divendres cap a Tarragona des de les Illes Canàries per no perdre’s el dia. La seva coreografia lliure de dissabte al matí va despertar nombroses ovacions, sobretot una en la que va llançar dos frisbees gairebé de forma simultània al Thor, el seu gos. Amb tot, en acabar l’actuació, el canari no es mostrava del tot satisfet: «He hagut d’anar retallant alguns dels números que teniem preparats perquè el gos no estava massa còmode, ja que feia més calor de la que ens esperàvem. Tot i així, ha sortit molt bé i trobo que hi ha molt bon ambient entre els competidors», explicava a ‘Diari Més’.

També es pot practicar amb cadira de rodes

Sense tanta experiència com Pérez, però amb molta il·lusió, arribava a Tarragona, des de Sabadell, Jesús Méndez: «Des de fa un temps els vaig seguint. Aquest és el primer cop que participo de forma oficial. Encara estic molt lluny dels que hi ha per aquí, però estic content amb el que hem fet. A més, crec que és una bona forma de passar temps amb el teu gos, ja que no és solament sortir a passejar-lo i tirar-li pals», comentava. Mèrit per partida doble, perquè Méndez, a banda de ser novell en aquesta activitat, va amb cadira de rodes, fet que no suposa cap inconvenient. «La cadira és una característica més... És clar que t’obliga a tenir una forma diferent de treballar amb el gos, però els gos i jo ens hi hem acabat adaptant. M’agrada aquest esport perquè tot i la cadira, pots competir amb les mateixes regles i pots aconseguir la mateixa puntuació que la resta», comentava. De Sabadell s’havia dut a tota la família, i una samarreta dibuixada per la seva filla, especialment per a la competició, on surt dibuixat ell en un camp verd, un frisbee voltant i la seva gossa. «El meu pare és molt amable i li encanta jugar amb la gossa, i m’estima molt», hi havia escrit la nena a la banda posterior de la peça de roba.

Espectaculars actuacions dels gossos en el campionat de 'Dogfrisbee' celebrat a la Laboral

Espectaculars actuacions dels gossos en el campionat de 'Dogfrisbee' celebrat a la LaboralJoan Antoni Torreblanca

tracking