Diari Més

Medi Ambient

Denuncies ciutadanes posen al descobert tres nous abocadors il·legals

L'Ajuntament acumula en una sola setmana 5 advertiments d'aquest tipus

Abocador de la zona de la Budallera

Abocador de la zona de la BudalleraPunyet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona està vivint aquesta setmana el seu particular viacrucis amb els abocadors il·legals. Diumenge un grup de ciutadans denunciavaels centenars de quilos de runa que s'acumulaven a tocar del camí del Llorito (tot i que ja ho havien fet saber a l'Ajuntament abans, sense que aquest prengués mesures). Dimecres, 'Diari Més' alertava d'un nou abocador a tocar del centre d'oci de les Gavarres (tot i que en aquest cas sembla que podria ser responsabilitat de l'Ajuntament de Constantí, per tractar-se d'un camí del seu terme municipal). I aquest divendres, a través de la denúncia ciutadana, en poques hores de diferència, se n'estan coneixent tres casos més.

Abocador a la zona de la Budallera

Segons assegura Albert Puñet, qui ho denuncia a un blog personal, aquest espai on algú està dipositant deixalles de forma il·legal no és cap secret per al consistori tarragoní: «Vull posar de manifest una situació conegudíssima per l’Ajuntament. A veure si en veure-ho publicat es decideixen a fer quelcom». I és què molt a prop del col·legi Mare Nostrum s'acumulen quilos i més quilos de totxanes trencades, restes d'enderrocs o fustes d'antics habitatges. Segons sembla, aquest espai podria haver estat l'habitatge d'algú, ja que també s'han trobat matalassos, mantes, llençols (alguns de penjats pel voltant dels arbres), un sofà, i fins i tot una funda nòrdica per dormir. Com en la resta d'abocadors il·legals descoberts, tampoc falten les ampolles d'alcohol, algunes trencades, d'altres senceres.

Abocador a tocar de la carretera del Santuari del Llorito

Tot i que no presenta les dimensions delsanteriorsmolt a prop del Santuari del Llorito també hi ha un focus de brossa dipositada de forma irregular. Maons i totxanes trencades, formigó d'algun enderroc imobles vells, colonitzen el paisatge. De fet, aquest és un punt problemàtic per a l'Ajuntament, ja que és habitual que es produeixin abocaments. Sense anar més lluny, des del mateixles imatges desatèl·lit que recullGoogle Maps, es poden observar restes de runa, d'alguna altra ocasió. La situació d'aquest espaiel faforça propici per cometre aquesta mena d'il·legalitats, ja que l'esplanada es troba a poc més de 20 metres de la carretera i els arbres que hi ha al costat de la via tapen tots els residus que s'amaguen al seu darrere.

Abocador a la zona del barri de l'Albada

Aquesta denúnciala realitza un dels mateixos regidors de l'Ajuntament.Pau Ricomà, el líder d'Esquerra Republicana a Tarragona. Aquestalertava fa poques hores d'un solar en el qual s'apilen pedres tallades en forma de cubs, que el departament de Patrimoni haurà d'estudiar, ja que semblen d'època antiga.

L'Ajuntament respon ràpidament

Tot i tractar-se de Divendres Sant, l'Ajuntament ha anat donant resposta als diferents casos, assegurant que posarà en alerta als tècnics de Medi Ambient, perquè puguin notificar-ho als propietaris dels solars, o en cas de no rebre una resposta, procedir a la seva neteja, carregant els costos a l'amo de l'espai.

Però hi ha ciutadans que no es mostrenprousatisfets amb aquestes mesures, i demanen anar més enllà: «El pla de xoc d'abocadors il·legals al terme de Tarragona és urgent», deiael Jaume Morron.

Denuncies ciutadanes posen al descobert tres nous abocadors il·legals

Denuncies ciutadanes posen al descobert tres nous abocadors il·legalsMillorem Tarragona (Twitter)

Denuncies ciutadanes posen al descobert tres nous abocadors il·legals

Denuncies ciutadanes posen al descobert tres nous abocadors il·legalsPau Ricomà

tracking