Diari Més

Societat

Tarragona acull un campionat de Dogfrisbee puntuable per als europeus

60 gossos amb els seus propietaris, vinguts de diverses parts del continent, lluitaran aquest dissabte per ser els que aconsegueixin agafar el frisbee més ràpid i més lluny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona esdevindrà aquest cap de setmana l’epicentre europeu del Dogfrisbee, la competició que busca al millor gos i al millor propietari, en la tècnica del tir i recolliment del frisbee. Una seixantena de participants, amb els seus gossos, arribaran en les pròximes hores a la ciutat, concretament al Complex Educatiu, on s’allotjaran, per al ‘Tarragona Dogfrisbee Easter Cup’. De moment, ja n’hi ha 17, que participen en un seminari impartit per Andrea Rigler, una eminència mundial en aquesta modalitat. Entre dijous i divendres, els participants que s’estan iniciant en el Dogfrisbee, rebran consells, aprendran noves tècniques i se’ls faran correccions. «Per alguns, és la primera vegada que participen en una competició oficial, i cal marcar-los unes rutines i ensenyar-los nous exercicis. També poso molt èmfasi en què han de tenir energia en treballar amb els seus animals. Amb ells, competint, no s’ha de ser calmat ni massa tranquil, cal transmetre-li a l’animal molta energia», ha explicat a Diari Més, Rigler. Alguns participants han pres nota atentament de tot el que l’experta ha exposat, d’altres, han sortit amb Rigler per ensenyar-li la forma de procedir que tenen amb les seves mascotes, i ella ha analitzat cada acció, per a després poder corregir les coses tècniques que havien de millorar. El Javier Jiménez, de Madrid, no ha perdut ni un minut: mentre la famosa entrenadora nord-ameriacana treballava amb altres companys, ell ha seguit practicant amb el seu can.

La prova de foc, dissabte

Dissabte arribarà el gran dia: a les 9 del matí arrancarà la competició puntuable per al campionat nacional d’Espanya. «Hi participaran una trentena de gossos. Primer realitzarem les proves de coreografia, on tindran dos minuts per fer el que ells hagin preparat, amb la música que ells hagin escollit. Després realitzarem la prova de llançament, on com a la primera, hi haurà 4 jutges per avaluar-ho: un es fixarà només amb el gos, l’altre amb la persona, un altre amb l’equip que fan ells dos, i l’últim analitzarà el global», ha explicat Marcos Toledano, president de l’Associació Española de Dogfrisbee, i alhora veí de Creixell. A la tarda, el plat fort de la jornada: una trentena més de gossos saltaran a un dels camps de futbol de l’antiga universitat laboral, per participar en l’European Quadruped series, la competició puntuable per als europeus, on els cans i els seus propietaris hauran d’intentar assolir les màximes distancies i la màxima velocitat, en recollir el frisbee. «Es faran rondes de quatre. Consisteix a tirar el més lluny possible (en un camp amb 100 metres de llarg) i que el gos, que estarà al costat del propietari, l’agafi abans que caigui a terra. Aquí juga molt l’estratègia: pots llançar molt lluny i arriscar-te, però aconseguir el passi segur a l’altre ronda, o bé tirar-lo més a prop i classificar-te en cas que la resta hagin arriscat massa i els gossos no l’hagin pogut agafar. Per això, abans d’iniciar la ronda, els participants hauran d’observar als seus competidors, i decidir quina estratègia segueixen», comentava Toledano. Certament, promet ser un dia d’emocions.

L’elecció de la data d’aquest esdeveniment no és pas casual: «Ho fem en aquests dies festius de Setmana Santa, perquè la idea és que a banda de participar en la competició, els visitants també puguin fer turisme per Tarragona, i puguin veure tot el que es fa a la ciutat en aquestes dates», explica el responsable de l’associació nacional. Per aconseguir que els participants no es perdin ni un detall de la Setmana Santa tarragonina, el Patronat d’Esports i el Patronat de Turisme estan treballant de forma conjunta amb els organitzadors d’aquesta competició.

Tarragona acull un campionat de Dogfrisbee puntuable per als europeus

Tarragona acull un campionat de Dogfrisbee puntuable per als europeusJoan Antoni Torreblanca

tracking