Diari Més

Robatoris

Onada de robatoris de catalitzadors de cotxes a Sant Pere i Sant Pau

Aquesta peça d'automòbil conté platí, pal·ladí i crom, metalls molts cotitzats al mercat negre

Imatge de l'interior d'un catalitzador.

Onada de robatoris de catalitzadors a Sant Pere i Sant PauCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Pere i Sant Pau ha viscut una onada de robatoris de peces de cotxe durat aquesta passada nit. Fins a gairebé cinc persones han denunciat els fets aquest matí als Mossos d’Esquadra i s’espera que n’hi hagi més. Els presumptes lladres han robat diferents peces de vehicles estacionats al barri tarragoní. Pel que sembla, la peça estrella robada ha estat els catalitzadors, un dispositiu que produeix modificacions químiques als gasos d’escapament dels automòbils abans d’alliberar-los a l’atmosfera. La finalitat de l’aparell és reduir la contaminació.

Els catalitzadors contenen platí, pal·ladi i crom, materials que es poden vendre el mercat negre. Són metalls molt cotitzats en el mercat. Per robar aquest dispositiu és necessària una eina específica, tot i que normalment els lladres es limiten a tallar el tub o arrencar-los. El preu d’aquests metalls preciosos es situa per sobre dels 37 euros al gram.

Segons els Mossos d’Esquadra, aquests robatoris es tracten de fets aïllats, tot que l’any passat en algun punt de l’Estat espanyol van haver-hi episodis semblants.

tracking