Diari Més

La solemnitat s'estén pel centre de la ciutat amb la Processó del Dolor

Més de 1.300 congregants de cins germandats diferents desfilen amb les cucurulles en una de les trobades més multitudinàries de la celebració litúrgica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les cucurulles van omplir el centre de Tarragona, ahir al vespre, amb la multitudinària Processó del Dolor. La Germandat de Nostre Pare Jesús de la Passió va portar la solemnitat de la mà de més de 1.300 congregants de cinc confraries diferents. El president de la germandat, Josep Francesc Ferrer, va destacar que «després d’estrenar un escamot d’armats l’any passat, enguany només hem renovat un penó que data del 1948». El congregant Josep Puig ha estat l’encarregat d’arreglar el penó, en una feina que s’ha allargat durant els últims mesos. «Es tracta d’una peça de vellut granat amb el dibuix d’un pergamí al centre», explicava.

Així, l’Associació de La Salle –amb el pas de L’oració de Jesús a l’Hort–, la Reial i Venerable Congregació de la Puríssima Sang –amb La Flagel·lació–, la Reial Germandat de Jesús Natzarè –portant El Cirineu–, la Germandat del Sant Ecce-Homo –amb el pas de l’Ecce-Homo– i la germandat organitzadora amb el pas de Jesús de la Passió i Sant Crist van mostrar la cara més solemne pel centre de la ciutat. En primer moment, però, l’església de Sant Joan Baptista va acollir el Rés del Rosari del Dolor i la pertinent predicació, al voltant de les set de la tarda. Pel que fa al bon estat de salut de l’entitat, Ferrer va reconèixer que «continua costant el fet d’atraure al jovent». Tot i això, va defensar que «l’any passat, amb la celebració del 75è aniversari de la germandat, vam estrenar una Banda Infantil amb 15 menuts que continua ben viva». Aquesta també va desfilar ahir i el president va mostrar-se convençut que «no morirà», atès que ja hi ha alguns membres que s’introduiran en la banda d’adults, fet que col·laboració en el relleu generacional de la germandat. D’altra banda, ahir a la nit es va poder viure el Via Crucis de la Trinitat o dels Gitanos pels carrers de la Part Alta. El Via Crucis va sortir de la Parròquia de la Trinitat, a la plaça del Rei.

Dijous Sant

La celebració litúrgica continuarà avui amb la tradicional missa que cada associació organitza i celebra en les seves respectives esglésies i parròquies. A més, a partir de les vuit del vespre, l’església de Natzaret durà a terme els Torns de Guàrdia d’Honor dels armats de La Sang al Santíssim Sagrament. A l’església de Sant Pere, a dos quarts de deu de la nit, tindrà lloc el Passadís de la Llum i Torns de Guàrdia dels armats del Gremi de Marejants. Amb l’entrada al Divendres Sant, a un quart d’una de la matinada, la Germandat del Sant Ecce-Homo o l’Associació Juvenil Loreto portaran el seu Viacrucis fins al santuari del Loreto.

Processó del Dolor

La solemnitat s'estén pel centre de la ciutat amb la Processó del DolorCarla Pomerol

tracking