Diari Més

Tarragona 2017

L'expresident de candidatura Tarragona 2017 critica l'organització dels Jocs

Mario Rigau considera un error que es «mantinguin equipaments que es van plantejar només per ser nominats».

L'expresident de candidatura Tarragona 2017 critica l'organització dels Jocs

L'expresident de candidatura Tarragona 2017 critica l'organització dels JocsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'expresident executiu de la candidatura de Tarragona 2017, Mario Rigau, ha criticat l'organització dels Jocs i, en declaracions a Efe, ha considerat un error que es «mantinguin equipaments plantejats només per ser nominats seu».

Rigau ha afirmat que el dossier de la candidatura plantejava equipaments estrella per aconseguir la nominació que després havien de negociar-se a la baixa, com la piscina olímpica de 50 metres, però«amb una de 25 ja és suficient».

«No és vendre cap moto perquè tots els candidats ho fan, són les regles del joc, que després no s'han sabut adaptar a la realitat», matisa.

L'expresident executiu de la candidatura lamenta que el comitè organitzador no hagi integrat al Consell Superior d'Esports, «un organisme que és la referència en qualsevol organització esportiva».

Considera«inexplicable» i «injustificable»que no s'hagi solucionat«aquest error» i que només consti el Comitè Olímpic Espanyol (COE) al comitè organitzat.

«El president del Consell, Miguel Cardenal, ja va avisar al setembre que feia dos anys que no estaven al cas del projecte, que no posarien diners per a la piscina i ningú va reaccionar», assevera.

Rigau trenca ara el seu silenci perquè«algú ha de dir-ho»i «com que no han estat els mitjans de comunicació, com esperava, dono jo la veu d'alerta».

L'exdirectiu dels Jocs incideix sobretot en la falta de patrocinadors privats, més ara que hi ha deduccions fiscals, mentre que en el període de candidatura, «no n'hi havia».

El pressupost dels Jocs preveu que el patrocini aporti 30 milions d'euros i encara que es va contractar a l'empresa especialitzada Octagon, encara no arriba a la meitat.

Rigau considera que el fitxatge d'aquesta empresa per concurs «va sorprendre»tant per la manera de contractar-la com perquè fos ella i «més ara que no aconsegueix cobrir l'expedient».

També critica la «poca implicació»de les administracions, tant del Govern central com autonòmic i com a prova d'això es remet a la negativa de dues empreses per construir el pavelló olímpic.

«Estem a un any dels jocs i es poden espavilar i comprar 300 tauletes i telèfons mòbils i contractar el transport, però quant més tardin, més car sortirà i sembla que no hi hagi res previst», comenta.

Rigau assegura que «els jocs estan en mans de la improvisació»com ho demostra, segons el seu parer, que el pla director de Tarragona 2017 sigui de 90 pàgines i el d'Almeria 2005, de més de 2.000.

També considera un «error majúscul»el fet d'«encarregar un informe del que suposaria renunciar als Jocs, perquè estan llançant el missatge de dubtes i això, per descomptat, no ajudarà a captar més patrocinadors», conclou.

tracking