Diari Més

Denúncia

Entren a robar a quatre cases de la Móra en una mateixa nit

Els veïns de la urbanització es queixen de que es tracta d’una situació habitual, com a la resta d’urbanitzacions de Llevant

Entren a robar a quatre cases de la Móra en una mateixa nit

Entren a robar a quatre cases de la Móra en una mateixa nitCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quatre cases de La Móra van patir robatoris el passat divendres a la nit. Els lladres van accedir per la part de darrere de les finques i van forçar l’entrada. Una de les cases objecte de robatori forma part d’un complex amb piscina i pista esportiva, que va servir als lladres d’accés i les altres eren xalets unifamiliars.

Els veïns de la zona explicaven que no es tracta d’un fet poc habitual: «És una loteria, ara ha tocat a aquestes quatre cases i un altre dia ens tocarà a la nostra». La zona del robatori té moltes cases ocupades només durant època vacacional, així que es converteix en un objectiu fàcil per aquest tipus de delictes. El veí del costat d’una de les cases on van entrar a ribar, comentava que «nosaltres estàvem dormint just al costat i no ens vam assabentar de res». Un altre veí de la zona comentava que els objectes sostrets no eren de gran valor, però que no se senten protegits: «El problema és que així no hi ha manera de què ens sentim segurs a casa nostra».El president de l’Associació de Veïns, Francesc Garcia, explicava que ja han denunciat vàries vegades que no és un barri prou segur, i que els robatoris a habitatges són massa comuns. «Els Mossos ens van dir que els robatoris són habituals en les urbanitzacions, que no en tenim més que els altres, però jo això no ho sé», deia.

No és l’única zona on es cometen robatoris a la Móra, el president també explicava que el pàrquing del costat de la platja, durant l’estiu, es converteix en un focus de problemes, ja que hi ha molts furts a vehicles, sobretot, de turistes.La zona de Llevant, on pertany la urbanització de La Móra - Tamarit, és un territori comú pel que fa a robatoris en propietats privades, ja que es troba relativament aïllada del centre urbà de Tarragona. Entre elles, destaquen Boscos i Cala Romana, on aquest gener va haver-hi una onada de robatoris. Boscos va registrar dos robatoris i, segons els veïns, fins a cinc intents més. A la zona de Cala Romana també es va produir un robatori.

Poc després, a la urbanització del Pinar un veí també va ser víctima d’un robatori. Durant la nit, el lladres van desordenar la casa, buscant objectes de valor, i es van emportar una televisió, diners en metàl·lic i una col·lecció de monedes.

Els Mossos d’Esquadra ja van augmentar la vigilància de la zona llavors, tot i que això no sembla haver dissuadit als assaltants.Els Mossos d’Esquadra ahir mateix publicaven les dades dels delictes comesos en el 2015, informant de què Tarragona va viure menys robatoris durant el 2015 que l’any anterior. Deien que la gran majoria de fets contra el patrimoni van disminuir. Per exemple els robatoris amb força a l’interior de domicili, com és el cas dels de Llevant, van caure un 15,91%. Els robatoris amb violència i intimidació van descendir un 4,20% i els furts, robatoris sense violència, un 5.36%, passant de 14.916 el 2014 als 14.117 de l’any passat.En relació a la distribució territorial, no hi ha concentració en un lloc concret, però sí que van detectar que la tendència es centra els delictes a les grans ciutats i les zones major concentració poblacional.

tracking