Diari Més

Ensenyament

Els alumnes de La Salle Torreforta alegren els dies dels nens ingressats a Joan XXIII

Amb el projecte 'Del pitjor, el millor' els alumnes de quart d’ESO acompanyen els nens ingressats a la planta de pediatria, com a part del seu contingut curricular

Els joves després d'una de les seves estones gratificants a l'hospital.

Els alumnes de La Salle Torreforta alegren els dies dels nens ingressats a Joan XXIIICedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’escola La Salle Torreforta de Tarragona ha posat en marxa el projecte«Del pitjor, el millor», en coordinació amb l’Hospital Universitari Joan XXIII i el grup de voluntariat TarracoSalut, que col·labora en el centre sanitari. El treball, impulsat per estudiants de quart d’ESO, està adreçat als nens ingressats a la planta de pediatria amb la voluntat d’aportar una estona d’esbarjo i alegria en un entorn i un moment difícils per a ells. Els mateixos alumnes de La Salle expliquen que «l’objectiu és anar a l’Hospital Joan XXIII per ajudar els nens petits en el que faci falta i per despertar-los un somriure».

Alineat amb aquest objectiu, el nom del projecte, «Del pitjor, el millor», és precisament conseqüència del que pensen els alumnes que hi participen: diuen que tot i que els nens i nenes ingressats possiblement no estan passant per un moment agradable, volen intentar que la seva estada a l’Hospital no representi un trencament amb la seva vida quotidiana pel que fa a les relacions familiars i escolars.

Aquesta iniciativa, que forma part del contingut curricular dels alumnes, apropa la realitat d’un centre sanitari públic com l’Hospital Joan XXIII als nois i noies adolescents d’un centre educatiu. Hi participen vuit alumnes per trimestre, en grups de quatre, cada tarda. Concretament, visiten la sala de jocs de la planta de pediatria els dimecres i els divendres de 15.30 a 17.30 h. A més, el personal sanitari de l’àrea de pediatria hi col·labora i comparteix totes les accions amb els nens ingressats i amb els estudiants.

Els alumnes de La Salle proposen portar a terme, d’una banda, diferents activitats divertides i, d’una altra banda, altres d’acompanyament com fer els deures o resoldre’ls dubtes muntant jocs, millorar la lectura i l’escriptura, augmentar la seva imaginació inventant obres de teatre, fer manualitats, entretenir-se amb jocs de taula, etc., amb la intenció de minvar la preocupació del nens i les seves famílies de patir un retard en el seu aprenentatge durant el temps que no podran anar a l’escola.

TarracoSalut, el grup de voluntariat hospitalari del Joan XXIII, té engegat, des de fa dos anys, un programa de suport psicoemocional adreçat exclusivament als pacients de la planta de pediatria, i molt especialment a les famílies que sovint es troben desbordades tant per l’impacte emocional que comporta tenir un fill hospitalitzat, com per la incidència directa que aquest fet té en l’entorn afectiu, familiar i laboral de les famílies.

tracking