Diari Més

Urbanisme

Les obres d'arranjament dels vials de la zona d'Interblocs començaran al maig

L’Ajuntament reconeix que aquestes arriben amb retard i hi atribueix causes «administratives», a la vegada que obren el concurs públic pels treballs

Les obres d'arranjament dels vials de la zona d'Interblocs començaran al maig

Les obres d'arranjament dels vials de la zona d'Interblocs començaran al maigCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’arranjament de la zona Interblocs de Sant Salvador podrien començar de cara al mes de maig, abans de l’estiu. La cap d’àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient i Neteja, Ivana Martínez, reconeix que «l’arranjament de l’espai arribarà amb retard, ja que havíem assegurat als veïns que començaríem els treballs al desembre». Tot i això, atribueix aquest endarreriment a «causes administratives» i calcula que es podran posar en marxa «de cara al maig». Fa pocs dies que el consistori va aprovar, inicialment, el projecte per l’arranjament dels cinc vials principals i la millora de la mobilitat practicable a Interblocs. El pressupost aprovat és de 99.919 euros (IVA inclòs).

A la vegada, el nou regidor d’Espais Públics, Contractació i Protecció Civil, José Luis Martín, va obrir el concurs públic per tal de poder adjudicar els treballs. Tot i que Martín sigui el nou encarregat del projecte, Ivana Martínez celebra que el projecte –que s’ha convertit en una reivindicació veïnal històrica– pugui arribar a bon port. «Els treballs es podrien allargar durant un mes i permetran que tots els blocs siguin accessibles, és a dir, s’arranjaran les voreres i els esglaons per tal que no hi hagi cap tipus de barrera i totes aquelles persones amb mobilitat reduïda puguin també circular per la zona, sense problemes». A la vegada recorda que «l’amplada de les voreres no és la reglamentària i hi ha usuaris de la residència que s’han vist obligats a baixar per la carretera, enlloc de fer-ho per un vial en condicions. Això ha de canviar d’una vegada per totes».

Amb aquesta actuació s’aconseguirà que tots els veïns dels blocs de la zona –excepte un, que per motius orogràfics es fa impossible la seva connexió– estiguin comunicats amb una xarxa de voreres accessible, tant des del carrer Arquitecte Jujol, com mitjançant el carrer Arquitecte Gaudí i també des de l’avinguda dels Pallaresos. Els treballs també permetran adequar escales i voreres que, durant dècades, s’han convertit en un inconvenient per a les persones amb mobilitat reduïda. De fet, la zona d’Interblocs correspon a una construcció dels anys 70 que, fa temps, es troba en un avançat estat de degradació. Aquesta està formada per una trentena de blocs d’habitatges que compta amb greus problemes de pavimentació, mobilitat i de voreres, els quals acullen més de 4.000 habitants.

La voluntat del consistori, però, no s’acaba amb aquesta primera fase d’obres que s’ha demorat en el temps. Martínez destaca que «la idea és continuar millorant l’espai», destaca. En aquest sentit subratlla que «en els darrers temps hem millorat la neteja d’aquest espai que sempre hi ha hagut la discussió de si és privat o públic. Ara bé, l’acord tancat en temps de Nadal ens permet seguir actuant». També van arranjar la plaça Major de Sant Salvador, fa tres mesos.

tracking