Diari Més

L'església de Bonavista obre les seves portes en un acte inaugural multitudinari

El temple té 18 metres d'alçada amb capacitat per a 300 persones

Imatge de l'església de Bonavista plena de feligresos avui durant l'acte inaugural.

L'església de Bonavista obre les seves portes en un acte inaugural multitudinariCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de més de sis anys, les portes de l’església de Bonavista, dedicada a Santa Maria Assumpta de Bonavista, obre les seves portes per rebre a centenars de ciutadans del barri de Ponent. L’acte inaugural ha tingut lloc aquest migdia, quan l’arquitecte de l’església, Daniel Gimeno, ha fet l’entrega simbòlica de la clau del santuari a l’Arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol. Així s’ha donat pas a una església de 18 metres d’alçada amb capacitat per aproximadament 300 persones.

Les cares de sorpresa i d’admiració dels feligresos s’han apoderat de l’escena, mentre observaven la perfecta combinació entre modernitat i tradició. Una vegada dins, els més curiosos han corregut per buscar el millor lloc, i així poder gaudir de l’acte inaugural a primera fila. Però hi ha hagut tanta gent, que la recentment estrenada església ha quedat petita. La missa, oficialitzada per l’Arquebisbe Jaume Pujol, ha durat aproximadament dues hores. Els principals representants polítics i religiosos han estat present al solemne acte.

La inauguració ha comptat amb els càntics d’una coral, que ha donat la benvinguda als feligresos. A continuació, s’ha celebrat una dedicació a l’altar, una de les parts més importants del temple i s’han beneït les creus dels quatre evangelistes. La plaça de la Constitució, situada davant de l’església, ha acollit, sota la discreta pluja, als feligresos que no han pogut entrar al santuari.

El regidor de barris de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Vilamayor, ha assistit emocionat a l’acte. «La finalització de les obres de l’església significa una revitalització pel cor del barri», comenta. I és que l’Ajuntament ha construït un parc infantil a la plaça de la Constitució, justament davant del temple. «Més enllà de la formació cristiana, aquesta església serà un espai de transmissió de valors cívics», conclou Vilamayor.

Més austeritat del previst

La nova església de Bonavista ha obert les portes amb una major dosi d’austeritat del que es preveia. Part de l’equip que ha fet possible aquesta creació s'ha mostrat orgullós del resultat, tot i que el delegat diocesà per al Patrimoni Artístic i Documental i Art Sacre de l’Arquebisbat, Antonio P. Martínez Subías, ha reconegut que els ajustos econòmics havien deixat alguns temes pendents. «Estava previst que el formigó de l’interior estigués revestit de color blanc, però de moment no ha pogut ser. A més, la tanca tampoc és la que s’havia projectat», detallava dijous durant la roda de premsa.

A la vegada, el centre parroquial s’inaugurarà sense la instal·lació de les campanes. Segons ha detallat el rector de la parròquia, Isidre Foguet, «l’alcalde va comprometre’s a assumir-ne el cost, però de moment no s’ha trobat cap espònsor». Tot i això, el mossèn no perd l’esperança i ha destacat que «esperem que, amb una mica més de temps, aconseguim suport econòmic i ens agradaria poder-les estrenar durant la nostra festa major, el 15 d’agost». La proposta més econòmica seria un conjunt de tres campanes –34.800 euros–, tot i que haurien plantejat també la instal·lació de cinc o vuit campanes, segons detallava el project manager, Santi Prats. El cost final de la construcció ha estat de 2.166.000 euros.

tracking