Diari Més

El jazz s'apodera de les places de la ciutat amb el Dixieland

Una masterclass de la millor ballarina de xarleston del món i un passeig en bicicleta al ritme de jazz, protagonistes de la jornada del festival de Dixieland de Tarragona

La plaça Sedassos és un dels ecenaris més preuats pel festival de jazz.

Dixieland a Tarragona.Laia Díaz/Festival Internacional de Dixieland de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mundialment reconeguda ballarina d’origen rús Ksenia Parkhatskaya ha ofert aquest matí una masterclass als ballarins de l’Associació de Foment de la Dansa de Tarragona, a l’escenari del Teatre Metropol. La jove ballarina ha ensenyat moviments del ball de jazz original conegut com a ‘jazz roots’ o ‘authentic Jazz’, amb bases com el Charleston, Black Bottom i d’altres. Han participat una quinzena de persones, que han passat una bona estona ballant i sentint el jazz.

A la una de la tarda, i com si és tractés d’un miratge, la Rambla Nova s’ha convertit en una etapa del Tour de França, al més pur estil dels anys setanta d’Eddy Merckx. Un equip ciclista, la Dinamo s’ha apoderat de la mirada atenta dels espectadors. No s'hopodien creure. Els membres de la Dinamo pedalejaven i tocaven música sobre les seves bicicletes.

La nit

L’oferta d’aquesta nit és molt àmplia. De fet, el director artístic del festival, Kike Colmenar, va assegurar que el Dixieland d’enguany «es viurà com si fos Santa Tecla», ja que a totes les places i carrers s’hi celebra un acte del Dixie.

Una de les ofertes d’aquesta nit és l’espectacle de la Potato Head Jazz Band, considerada per molts lamillor banda de hot jazz de l’Estat, i la de més projecció internacional. La banda compartirà escenari amb la ballarina profesional Ksenia Parkhatskaya, considerada la millor ballarina de xarleston del món. L’acte tindrà lloc a dos quarts de deu al Teatre Metropol. La banda, integrada per músics de diverses nacionalitats, presentarà el seu darrer àlbum anomenat'Like a Child'.

Per altra banda, al Cós del Bou, i organitzat per la Colla Jove, se celebrarà aquesta nit, a partir de les 22.45h, un concert amb el grup Carosones, en el que es recordarà com Renato Carosone va combinar de manera singular la cançó napolitana i el jazz. Es viurà en directe el so del swing mediterrani. Temes com ‘Tu vuò fà l’americano’ o ‘Torero’ han estat versionats des de la seva creació en una gran varietat de llengües i estils musicals.

Un vermut a cada plaça

Arriba l’últim dia de festival amb una jornada repleta de vermuts acompanyats de jazz i swing. A cada plaça, un vermut: a la plaça Jacint Verdaguer, a la del Fòrum, al Cós del Bou i a la plaça Sedassos, es podrà trobar dixie. A la una del migdia, la Potato Head Jazz Band acomiadarà el festival al Parc de l’Amfiteatre Romà, amb un Picnic Dixie en família a l’aire lliure. Només cal esperar que la pluja no espatlli el dia.

tracking