Diari Més

Cultura

Vermut poètic amb Olga Xirinacs a la Biblioteca de Tarragona

L'escriptora tarragonina llegeix, acompanyada del músic Xavier Pié, el poema que ha escrit per la commemoració del Dia Mundial de la Poesia

Vermut poètic amb Olga Xirinacs a la Biblioteca de Tarragona

Vermut poètic amb Olga Xirinacs a la Biblioteca de TarragonaCristina Serret

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La biblioteca pública de Tarragona va serl'escenari, aquest divendres la migdia, d'un'vermut poètic' organitzat per commemorar el Dia Mundial de la Poesia. L'acte va comptaramb la presència de l'escriptora tarragonina Olga Xirinacs, que enguanyes protagonista destacada d'aquesta celebració per ser l'autora de 'Preneu les roses',poema que encapçalalacommemoració a Catalunya. El vermut poètic estava organitzat per la mateixa biblioteca, la Direcció General de Política Lingüística, el Consell Comarcal del Tarragonès, l'Escola Oficial d'Idiomesi Omnium Cultural del Tarragonès.

L'acte el va obrir el músic Xavie Pié, que va interpretar al clarinet la peça 'En el silenci de la nit' de Cole Porter i la mateixa Xirinachs, amb la lectura del seu poema.

Posteriorment va continuar la lectura de poemes, en aquest cas de la traducció de 'Preneu les roses' per part d'alumnes del Consorci de Normalització Lingüística i també van llegir poesies diversos integrants del col·lectiu de Síndrome de Down de Tarragona i de l'ONCE. L'acteva continuar ambl'actuació, al violí, de Sergi Planas, del conservatori de música de Tarragona.

Posteriorment es van fer ectures d'autors del Camp de Tarragona, amb la participació de l'Escola de Lletres de Tarragona, l'APELLC i membres delsClubs de Lectura de la Biblioteca, entred'altres.

El vermut poètic va continuar amb diverses lecturesd'obra in`edita d'autors del Camp de Tarragona, a càrrec de les professores del CFA Josepa Massanés i Neus Esmel. Després de la lectura del poema en diverses llengues a càrrec d'alumnes de l'Escola Oficial d'Idiomes es va fer la cloenda institucional de l'acte.

tracking