Diari Més

Policial

Un detingut a Tarragona per relació amb una trama d'estafa a la Seguretat Social

La macrooperació policial ha acabat amb 55 detinguts a tot l'estat vinculats a 14 empreses ficticies que haurien estafat 724.000 euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha detingut 55 persones, una d’elles Tarragona ciutat, per defraudar més de 724.000 euros a la Seguretat Social, mitjançant la creació d’empreses fictícies que oferien contractes a persones amb situacions de necessitat econòmica. Els arrestats són socis, administradors, autoritzats RED i presumptes treballadors d’empreses fictícies suposadament vinculades amb el sector de la llum i el gas. Se’ls hi imputa delictes de falsedat documental, contra la Seguretat Social i pertinència a grup criminal.

L’entramat constava de 14 empreses fictícies mitjançant les quals s’oferien la formalització, en frau de llei, contractes de treball. Les investigacions han determinat que mitjançant aquestes empreses un bon nombrede persones estrangeres extracomunitàries han pogut accedir a permisos de residència o a la renovació d’aquests. Així mateix, també es van contractar ciutadans espanyols que mitjançant els contractes han pogut tenir accés a prestacions d’atur, baixes per maternitat o incapacitats temporals.

tracking