Diari Més

Tarragona és la primera ciutat catalana que portarà als jutjats els crims del franquisme

Resum del plenari municipal de Tarragona del dia 18 de març de 2016

Imatge del plenari, que encara dura.

Tarragona és la primera ciutat catalana que portarà als jutjats els crims del franquismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest divendres, una moció per tal que el consistori interposi una querella criminal perquè s'investiguin els crims contra la humanitat comesos per la dictadura franquista que van afectar els tarragonins. El text ha tirat endavant amb el suport del PSC, C's, ERC, CiU, CUP i ICV, i els vots en contra del PP i Unió. D'aquesta manera, Tarragona es converteix en la primera ciutat catalana que treballarà en aquest sentit, malgrat que des de l'equip de govern consideren que aquesta no és tasca dels ajuntaments. Segons les dades que han aportat els grups municipals, un total de 764 persones van ser assassinades a la ciutat durant els anys de repressió franquista, entre el 1939 i el 1978, 62 de les quals, veïns de Tarragona.

El text, que també ha rebut el suportde diverses entitats de memòria històrica, també contempla traslladar l'acord al jutjat de Buenos Aires, a l'Argentina, on s'investiguen els crims comesos a l'estat espanyol per la dictadura franquista.

El plenari rebutja acollir 10 refugiats

El plenari rebutjat la moció d’urgència que ha defensat Esquerra Republicana de Catalunya, sobre la recepció de deu refugiats a Tarragona. PSC, PP i Unió han votat en contra, Ciutadans s’ha abstingut, i ERC, la CUP i ICV han votat a favor. La moció demanava donar suport i afegir-se a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per demanar que l’Estat espanyol deixa de fer de tap i puguin entrar 100 refugiats provinents d’Atenes. ERC demanava que Tarragona s’oferís per acollir a 10 refugiats.

Prioritat a l’Anella Verda

El plenari municipal ha acordat que en el termini màxim de dos mesos, l’Ajuntament de Tarragona dugui a terme, de manera urgent i prioritària, actuacions a les dues finques municipals de l’Anella Verda, especialment a la zona paral·lela a l’autopista, per prevenir incendis a l’època de major risc en la que estem a punt d’entrar. Aquests treballs inclouran l’adequació i revisió dels punts d’aigua destinats a bombers en cas d’incendis forestals. També han acordat que en el termini de dos anys s’aprovi un Pla Especial de Protecció de l’Anella Verda de Tarragona, que reguli els usos que s’hi poden desenvolupari que es concretin mesures per tal d’evitar la pèrdua de biodiversitat.

L’Anella Verda és el pulmó de la ciutat, ofegat per la contaminació provinent de la mobilitat motoritzada i dels dos polígons industrials que es troben en part al terme municipal. Desembocadures, hortes, boscos, litorals, platges, rius, etc. són elements que conformen el patrimoni natural que complementa al patrimoni arquitectònic i històric. Han passat 5 anys des que es va crear la figura de l’Anella Verda, i encara avui aquest espai no compta amb cap planejament especial que reguli els seus usos.

tracking