Diari Més

La dels pagesos, una de les processons més íntimes pels carrers de la Part Alta

La novetat va ser la participació del Cor Ancora i del Grup Musical Sant Llorenç

Moment en el que els armats fan la reverència al Sant Crist, sota l'atenta mirada del Sant Sepulcre i La Pietat.

La dels pagesos, una de les processons més íntimes pels carrers de la Part AltaCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Part Alta de Tarragona ha acollit aquest vespre una de les processons més solemnes de la Setmana Santa tarragonina. I és que l’escenari és immillorable. Els protagonistes de l’acte han estat, a part del Sant Crist, el misteri del Sant Sepulcre i el de La Pietat, que formen part del Gremi de Pagesos. Però abans de la processó, ha tingut lloc el Viacrucis a l’interior de l’església de Sant Llorenç, a la plaça de la Pagesia. Després de pronunciar les catorze estacions de la vida de Jesucrist, els confrares han anat a recollir el ciri que els ha acompanyat durant tota la processó.

Fa uns anys, el Viacrucis se celebrava pels carrers de la Part Alta, però era molt llarg, i finalment, van decidir fer-ho a l’interior del santuari. Els Armats de Constantí són, des de fa cinc anys, els encarregats d’obrir la processó. Entre el Gremi de Pagesos i els Armats de Constantí existeix una relació especial, ja que la majoria de pagesos de la ciutat són socis de la Cooperativa Agrícola de Cambrils. Un dels moments més emotius ha arribat quan els dos misteris s’han fet la reverència. El silenci s’apoderat de l’escenari. Només faltava un ingredient: les bandes de timbals, que fan brandar solemnement els passos.

Aquest any hi ha hagut dues novetats destacables. En primer lloc, el Cor Ancora ha acompanyat el Sant Crist durant tota la processó, i el Grup Musical Sant Llorenç, format per tarotes i timbals, ha estat l’encarregat de tancar l’acte. Tots aquells amants de la Setmana Santa tarragonina coincideixen en dir que aquesta és la processó més íntima de totes, ja que els carrers de la Part Alta són l’escenari idíl·lic pel recolliment.

tracking