Diari Més

Sucessos

Analitzen dotze mostres de sang trobades al cotxe de Ramon Franch

Dos dies després de la desaparició de Carme Gallart el detingut va fer un viatge al Pirineu d'Osca sense que constin moviments de targeta ni pagaments

Captura d'un frame de vídeo amb un pla obert de l'acusat, custodiat pels Mossos, a punt d'entrar al vehicle policial, el 16 de març del 2016

presó, acusat, desapareguda, Els Pallaresos, jutge, homicidi, donaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dona desapareguda a Tarragona, Carme Gallart, va ser al garatge de l'API Ramon Franch, empresonat ahir per homicidi amb ocultació de cadàver el 18 de juny de l'any passat, el mateix dia en què va ser vista per última vegada.

Fonts pròximes al cas han informat a Efe que la investigació de la Unitat de Desapareguts situa el telèfon mòbil de la dona al garatge del detingut.

També situen el telèfon de Ramon Franch en aquesta mateixa franja horària al mateix lloc i la geolocalització també revela que aquell matí el detingut va ser abans als Pallaresos, molt a prop del domicili de la dona.

A partir del 18 de juny, no consta que l'empresari anés més als Pallaresos i, fora de la seva rutina habitual, destaca un viatge al Pirineu d'Osca el 20 de juny sense que constin ni moviments de targeta ni pagaments de peatges aquell dia.

Els investigadors també han trobat dotze mostres de sang en un cotxe que el detingut no usava habitualment, repartides entre la part davantera i del darrere del cotxe, al maleter i en un drap rosa.

El titular del jutjat número 3 de Tarragona va ordenar ahir presó sense fiança per a Franch pel risc de fugida i de destrucció de proves després d'una investigació que ha durat nou mesos.

La dona havia denunciat Franch per estafa i falsedat documental, el judici havia de celebrar-se al setembre i reclamava a l'API una indemnització d'entre 2 i 3 milions d'euros.

El detingut també va contactar amb diversos detectius i alguns van declinar l'encàrrec de vigilar la dona i el seu advocat per diferents raons.

L'advocat de la dona desapareguda va patir diversos episodis de pintades i vidres trencats a casa seva i al seu despatx i, finalment, va denunciar Franch per amenaces de mort que, presumptament, li va proferir en un restaurant de Reus mentre ell sopava.

Antoni Mendía, advocat de la família de Gallart, ha declinat pronunciar-se sobre el cas -que segueix en part sota secret de sumari-, encara que ha traslladat el «profund agraïment de la família per l'excel·lent investigació de la Unitat de Persones Desaparegudes».

De la seva banda, a l'API el representa Tomàs Gilabert, el mateix advocat que li porta la denúncia per estafa de la dona desapareguda.

tracking