Diari Més

Cultura

Un vermut poètic homenatja a Olga Xirinacs en el marc del Dia Mundial de la Poesia

L'autora tarragonina ha escrit el poema 'Preneu les roses' per commemorar el dia a tot Catalunya

Un vermut poètic homenatja a Olga Xirinacs en el marc del Dia Mundial de la Poesia

Un vermut poètic homenatja a Olga Xirinacs en el marc del Dia Mundial de la PoesiaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona vol fer un homenatge propi a Olga Xirinacs pel Dia Mundial de la Poesia, dedicant-li la quarta edició del vermut poètic d'aquest divendres. L'actetindrà lloc a la Biblioteca Pública de la ciutat a les 12 del migdia, icomptarà amb la presència de la mateixa Xirinacs, que llegirà el poema 'Preneu les roses', que ha escrit per commemorar el dia a tot Catalunya. La peça ha estat traduïda a 20 idiomes diferents, i al vermut es llegirà el poema en castellà, alemany, anglès, àrab, àrab del Rif, asturià, francès, gallec, hindi, italià, quítxua, romanès, rus i xinès mandarí. L'activitat ha estat organitzada perla Biblioteca Pública de Tarragona, el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, el Consell Comarcal del Tarragonès, la Direcció General de Política Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes i Òmnium Cultural del Tarragonès, en el marc del Ple pel Català al Camp de Tarragona, ihi participaran diversos centres docents de la província. Ésper això que en lloc de fer-se dilluns 21, dia oficial de la celebració, tindrà lloc divendres 18 -període encara lectiu.

Altresmunicipis de la demarcació, en total 23, també s'han sumata la commemoració del Dia Mundial de la Poesiaa través del poemad'Olga Xirinacsi la lectura d'aquest en multitud de llengües.

Primavera Literària

Aquest no és l'únic homenatge que la ciutat natal d'Olga Xirinacs li realitza enguany. En el marc de la celebració del seu 80è aniversari, el cicle de literatura Primavera Literària 2016 realitzarà actes al voltant de la figura de Xirinacs fins el pròxim mes de juny.Homenatge que l'autorava rebreamb molta emoció.

tracking