Diari Més

EMATSA destina 80.000 euros als rebuts de les famílies necessitades

Des de 2013 han pagat l’aigua a 839 famílies

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa municipal mixta d’aigües de Tarragona, Ematsa, va firmar ahir el conveni, per quart any consecutiu, que garanteix que no es talli l’aigua a cap família que benestar social pugui confirmar que té problemes econòmics. Enguany es destinaran 80.000 euros al programa d’ajuts, un 14% més que l’any passat i un 33% més que fa dos anys. L’augment ve condicionat a què, des del primer any de conveni, el nombre de famílies que han requerit els ajuts no ha deixat d’augmentar, de forma lenta però constant: «La suposada sortida de la crisi no està arribant a les famílies en situació d’emergència econòmica», deia Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de la ciutat.

Els ajuts no cobreixen només els costos de l’aigua, també inclouen el cànon i l’IVA. El primer any de conveni, el 2013, es va pagar l’aigua de 268 famílies de Tarragona, el 2014 a 285 i el 2015 a una família més, 286 en total. Calculen que aquest any les xifres no variaran dràsticament, però sí que es mantindrà l’augment de famílies necessitades. El director gerent d’Ematsa, Daniel Milán, va explicar que mai es talla l’aigua a una família sense preguntar abans a Benestar Social. No és fins que es confirma que la família amb impagament no té problemes econòmics severs que se’ls deixa sense servei. L’alcalde va recordar que Tarragona «es va avançar dos anys a la llei», referint-se a la llei contra la pobresa energètica que obliga als ajuntaments a garantir els serveis a les famílies en situació de pobresa extrema.

Ballesteros es va mostrar orgullós de què «ja fa anys que no es talla l’aigua a una família tarragonina per motius econòmics». I no només a Tarragona, també a el Catllar, els Pallaresos i la Canonja, explicant que l’Ajuntament se situa entre les administracions que més pressupost per càpita hi dediquen.

tracking