Diari Més

La URV acollirà els exàmens oficials de xinès a Tarragona

La Fundació Institut Confuci de Barcelona acredita la Universitat a realitzar aquestes proves, que es faran al juny

La URV acollirà els exàmens oficials de xinès a Tarragona

La URV acollirà els exàmens oficials de xinès a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exàmens oficials de suficiència de la llengua xinesa HSK (per a majors de 14 anys) i YCT (per a menors de 14 anys) es podran fer a la URV el proper mes de juny. Fins ara, aquestes proves, reconegudes oficialment per l’estat xinès, només es poden realitzar a Barcelona i, des de l’any passat, a Girona. Segons aquest acord, que es deriva d’un conveni signat amb la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB) l’any 2014, aquesta institució acredita la URV per fer els exàmens oficials a Tarragona, formarà professors de la Universitat com a examinadors i ajudarà amb les tasques d’inscripció. De la seva banda, la URV posarà a disposició dels estudiants les seves instal·lacions per fer les proves, així com tot el suport logístic necessari. Es calcula que en aquesta primera convocatòria a Tarragona s’hi presentaran entre 40 i 50 persones.

Així es va ratificar en una reunió mantinguda divendres 11 de març al campus Catalunya entre Shiru Chang, director xinès de la Fundació Institut Confuci de Barcelona (FICB); Helena Casas-Tost, directora local de la mateixa institució; Mar Gutiérrez Colón-Plana, vicerectora d’Internacionalització; Pilar Álvarez, tècnica en formació continuada i coordinadora dels cursos de xinès de la Fundació URV (FURV) i Zhu Rong Rong, professora del programa d’espanyol per a estudiants xinesos i de xinès per a alumnes espanyols.

Durant la reunió també es va acordar una donació de llibres en xinès a la Universitat, així com ampliar i enfortir el lligams que ja existeixen amb la URV derivats del conveni de col·laboració vigent des de l’any 2014. Aquest acord es va signar amb l’objectiu de col·laborar i preparar conjuntament activitats culturals i docents relacionades amb la llengua i la cultura xineses a la demarcació de Tarragona. Helena Casas-Tost va valorar«molt positivament» la tasca que des de la URV s’està fent en aquest sentit.

tracking