Diari Més

Política

Abelló tirarà endavant el contenciós contra la creació del grup d'UDC

L’Ajuntament no ha respost al recurs de reposició que va presentar CiU a finals de gener

Abelló tirarà endavant el contenciós contra la creació del grup d'UDC

Abelló tirarà endavant el contenciós contra la creació del grup d'UDCCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de CiU a Tarragona, Albert Abelló, està disposat a interposar un recurs contenciós contra l’Ajuntament per la creació del grup municipal d’Unió, després que registressin un recurs de reposició a finals de gener i no hagin cap resposta del consistori. Abelló destaca que «ens haurien d’haver respost, com a màxim, el 29 de febrer i també vam preguntar en el passat plenari però no s’han dignat a contestar ni per escrit, tal com havien dit». Titlla la situació «d’estranyíssima», a la vegada que reitera «crec que l’Ajuntament va prendre una decisió a la lleugera admetent a UDC com a grup propi, encara que concorrés a les eleccions amb la candidatura de CiU. Queda clar que era una manera de donar pagament al pacte que, poques hores després, tancaria PSC, UDC i PP».

El portaveu assegura que, des del passat 29 de febrer, «tenim dos mesos per presentar el contenciós i, en poques setmanes, ho farem». Abelló considera que el regidor democratacristià Josep Maria Prats ha de constar com a no adscrit i no pot disposar de grup propi perquè va concórrer a les eleccions amb la candidatura de CiU. La discrepància s’explica, segons el portaveu, perquè CiU es va presentar als comicis com una federació i no com una coalició electoral, el precepte que el consistori va aplicar a l’hora d’avalar la creació del nou grup. Albert Abelló defensa que la federació de CiU resta legalment constituïda i és plenament vigent, malgrat que es troba en fase de dissolució-liquidació. Així mateix, el portaveu manifesta que no s’oposarà al fet que Unió pugui disposar de grup propi un cop s’hagi dissolt definitivament la federació.

La portaveu d’ICV-EUiA, Arga Sentís, també ha demanat l’informe del secretari en què es permet la creació del grup municipal d’UDC. «El nombre d’intervencions van en funció del nombre de vots. Com el grup menys votat sóc la primera a intervenir, però des que ha entrat Prats, la cosa continua igual». És impossible saber quin nombre de vots va rebre, així que cal aclarir quin serà l’ordre i el nombre d’intervencions», defensa.

tracking