Diari Més

Societat

La denúncia contra la bretxa salarial protagonitza el Dia de la Dona

Valls va acollir la commemoració oficial de la demarcació i Reus va organitzar una visita històrica sobre la dona en la indústria

La denúncia contra la bretxa salarial protagonitza el Dia de la Dona

La denúncia contra la bretxa salarial protagonitza el Dia de la DonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona, Reus i Valls es van sumar ahir a la reivindicació del Dia Internacional de la Dona, entre altres municipis. A Tarragona els sindicats CCOO i UGT van protagonitzar, per primer cop, la lectura del manifest. Segons Helena Pons, responsable de la secretaria de la Dona de CCOO, es tracta d’un dia de reclamacions diverses, des de la desaparició de la bretxa salarial a aconseguir pressupost pels programes que promouen la igualtat. Explicava també que l’Institut Català de la Dona ha patit, des de 2008, una retallada de 169 milions d’euros, el 39% del seu pressupost. «El que demanem és poder fer una negociació col·lectiva dels plans d’igualtat», deia Helena Pons. Mar Vázquez, de la secretaria d’igualtat d’UGT va coincidir en totes les reclamacions, explicant que treballen tant per reduir les discriminacions a les empreses com en l’àmbit intern, adoptant polítiques de feminització. La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos deia que «encara queda molt camí per recórrer» pel que fa a la igualtat de gènere, i que és especialment important aconseguir trencar «el sostre de vidre que impedeix que les dones arribin a càrrecs de responsabilitat». A més, la cantautora Elena Volpini va interpretar davant l’ajuntament, la cançó Tu tens prou força, composada per l’ocasió.

Tarragona va presentar també les tres guanyadores del concurs Relats de Dones i va entregar el primer premi a Cinta Pons Domingo. La seva història presenta una dona que, tot i tenir la vida que esperava, una bona feina, una família, estabilitat econòmica, no aconsegueix sentir-se realitzada. L’autora explicava que volia reflectir «la sensació de soledat amb la qual conviuen moltes dones de mitjana edat». Tarragona és l’escenari de la història, concretament, la Rambla Nova i el Balcó del Mediterrani que, segons Pons, va ser la principal font d’inspiració.

A Valls es va celebrar l’acte institucional de la demarcació, amb Pilar Rahola, que va demanar als assistents que «no deixeu mai de lluitar». L’acte de Reus va estar protagonitzat per la doctora Rosa Solà, una investigadora reusenca, i per la visita Sederes en Femení, que va recórrer antics espais industrials amb important presència de treball femení.

La denúncia contra la bretxa salarial protagonitza el Dia de la Dona

La denúncia contra la bretxa salarial protagonitza el Dia de la DonaElena Pedrola

La denúncia contra la bretxa salarial protagonitza el Dia de la Dona

La denúncia contra la bretxa salarial protagonitza el Dia de la DonaCedida

tracking