Diari Més

Política

Convergència vol que els pàrquings valguin 4 euros al dia com a màxim

Per la seva banda, CUP, reclama que torni a titularitat pública les reformes a edificis municipals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup Municipal de Convergència proposarà que els pàrquings públics de Tarragona valguin, com a màxim, quatre euros al dia. Es tracta d’una moció que demana la rebaixa i unificació dels preus, perquè, tal com ha dit el portaveu, Albert Abelló: «L’actual política d’aparcaments de Tarragona està perjudicant greument la dinamització econòmica de la ciutat». Abelló també considera que els preus actuals són abusius i que «provoquen que moltes persones no triïn Tarragona per venir a comprar, a passar al dia o simplement a dinar o a sopar».

La moció també ofereix solucions de millora de la política comunicativa de l’espai públic d’aparcament. Per exemple, proposa la col·locació de panells informatius on es visualitzi el nombre de places públiques d’aparcament disponibles i el seu preu.

«Actualment els pàrquings públics funcionen de forma independent amb tarifes diferents que no es comuniquen prèviament, la gent que ve a la ciutat sap que pagarà molt per aparcar, però no sap quant», va manifestar el Portaveu de CiU.

La CUP vol municipalitzar

El grup municipal de la CUP a Tarragona demanarà al proper ple de l’Ajuntament que les tasques de reparacions i obres de les escoles i edificis de propietat municipal tornin a mans públiques. Diuen haver rebut queixes d’algunes escoles on, a causa de la «manca de diligència», tal com expressen els mateixos cupaires, acaben costejant-se les reparacions amb l’ajuda dels familiars dels alumnes. Laia Estrada i Jordi Martí, regidors al consistori, acusaven a l’Ajuntament de: deixar alguns àmbits importants sense pressupost: «L’Ajuntament de Tarragona està prioritzant la inversió municipal i autonòmica en els Jocs Mediterranis en lloc d’aportar-les aquelles qüestions que són fonamentals, com és l’educació pública per als nens i nenes de la ciutat».

La moció es presentarà arrel de la finalització del contracte de l’empresa que contractada en l’actualitat, la UTE TGN Serveis, el febrer de l’any vinent. D’aquesta manera, demanen que l’Ajuntament recuperi la gestió del servei, però mantenint la plantilla de l’empresa i les seves condicions laborals actuals.

La CUP també preguntarà sobre el desallotjament de dues aules de l’Escola Torreforta, inquirint sobre els antecedents d’aquest accident del passat divendres, demanant com s’han pogut arribar «a aquests extrems».

tracking