Diari Més

Tarragona

BIC Graphic no descarta res sobre el seu futur i es remet a l'estudi de mercat

Els sindicats de treballadors asseguren que no estan ben informats, i això comporta un estat d’angoixa als empleats

Segons l'empresa, el procès es troba en una fase inicial

BIC GraphicCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possibilitat que la companyia BIC Graphic tanqui portes ha agafat per sorpresa els agents del territori. Mentrestant la companyia continua remetent-se a l’estudi que, segons afirmen, decidirà el futur de l’empresa.

Els treballadors de l’empresa multinacional BIC Graphic, de productes promocionals i d’estampació, van anunciar ahir que veuen perillar el seu lloc de treball després de la reunió celebrada el passat dimecres, en la que el director general de l’empresa els va anunciar que es portaria a terme un estudi per decidir el futur de la multinacional. Tot i que aquest canvi d’estratègia per part de l’empresa es dibuixa en l’àmbit internacional, és evident que tindrà repercussions en l’economia de les comarques tarragonines.

No s’han fet esperar les reaccions dels principals agents implicats. Segons informa l’empresa BIC Graphic al Diari Més, l’estudi que revisarà l’estratègia de l’empresa és el que tindrà l’última paraula sobre el futur de la multinacional. Asseguren que es troben en l’inici del procès, i es comprometen a informar els empleats de qualsevol canvi.

Peròel sindicat CCOO, per la seva banda, creu que els treballadors no estan ben informats sobre què pot passar. És per això, que el comitè d’empresa es reunirà de manera urgent per demanar una trobada amb els directius de BIC Graphic. Els treballadors no tenen cap mena de documentació que aclareixi els fets. «Només vivim de les especulacions i de la incertesa», explica José Manuel Martín Álvarez, coordinador de l’executiva de CCOO d’Indústria a Tarragona.

Segons els sindicats, el procés es troba en una fase molt inicial, però asseguren que si finalment l’empresa tanca, es veuran obligats a prendre les accions necessàries. De totes maneres, Martín assegura que «l’empresa no es pot ni plantejar deixar sense feina a gairebé 400 famílies».

Treballar per evitar tancaments

Per la seva part, des de la patronal CEPTA, el seu president, J. Antoni Belmonte assegura que és necessari plantejar-se quins són els punts febles de l’economia tarragonina, i d’aquesta manera «garantir la bona salut» de les empreses que operen a la ciutat. Belmonte diu que tant l’anunci del tancament de la planta de MDI Covestro com la situació de BIC Graphic són notícies «difícils d’encaixar». En aquesta mateixa línia es troben les reaccions de de l’Ajuntament de Tarragona, que es mostra preocupat amb el possible tancament. Francesc Roca, regidor d’Ocupació, explica que «s’ha d’interpretar aquesta situació com una oportunitat de cara el futur per prevenir el tancament d’aquestes i d’altres empreses». Joan Aregio, secretari d’Empresa de la Generalitat, no ha volgut fer declaracions, ja que «no hi ha cap tràmit administratiu al respecte».

La incertesa impera en la planta BIC Graphic de Tarragona

Els treballadors no saben què passarà amb el seu futur. Hi ha famílies senceres que viuen exclusivament del sou que ofereix l’empresa. L’ambient és de crispació i d’enraonia i els encarregats també es troben desinformats, la qual cosa comporta molta unió entre tots els empleats. Però encara hi ha esperança. Els treballadors tenen constància del bon nivell de producció que ha assolit l’empresa últimament, i asseguren que han rebut dietes i millores per part de la companyia. És per això que encara els hi queda esperança de què tot això sigui només un malson.

tracking