Diari Més

Cultura

Alumnes del Pons d'Icart es converteixen en artistes

Han participat al projecte 'L'artista va a l'escola' del Teler de Llum i han creat una escultura flotant que simbolitza l'aigua

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apropar l’art contemporani als estudiants. Aquest és l’objectiu del projecte ‘L’artista va a l’escola’ engegat pel grup de creadors tarragonins el Teler de Llum. L’Institut Pons d’Icart ha estat un dels centres que ha participat en aquesta iniciativa. Els alumnes de l’assignatura Il·lustració de 3r d’ESO han sumat forces amb l’escultora vallenca Ester Fabregat per crear una esfera inflable de grans dimensions, feta amb bosses de plàstic que ha simbolitzat l’aigua i la importància que aquesta té pel medi ambient.

Tisores, cinta adhesiva i moltes bosses de plàstic han fet possible la creació d’una escultura flotant que, mitjançant la forma d’una esfera, ha reivindicat la importància que l’aigua té per l’ecosistema. Després de construir-se a classe, els alumnes l’han baixada al pati, i amb l’ajuda d’un ventilador, l’han inflat davant de la mirada atenta dels seus companys i del nerviosisme que implica fer una performance.

Ampliar horitzons

La professora encarregada d’impartir aquesta assignatura, Eva Cortés, explica que des de Visual i Plàstic també es treballa la història de l’art, però, el temari finalitza amb les avantguardes: «participar en aquest projecte ens ha permès poder treballar l’art contemporani i concretament l’escultura».

«Els alumnes han pogut tastar de primera mà com hi ha moltes opcions dins de l’escultura que no només són la que estan acostumats a veure», comenta Cortés. Això ha estat possible gràcies a l’estreta col·laboració que els adolescents han tingut durant quatre sessions amb l’artista Ester Fabregat.

Fabregat realitza escultures flotants i performances amb materials sostenibles, sempre sota les premisses de la sostenibilitat i el reciclatge. Tenint en compte aquesta idea, els alumnes van engegar un procés per escollir la idea i la justificació del seu projecte. Al mateix temps, van triar «un material tan quotidià com les bosses de plàstic» per materialitzar la seva proposta.

Implicació i treball en grup

El treball en equip ha estat clau per assolir amb èxit aquest projecte. De fet, a banda de l’interès que els alumnes que han mostrat des de l’inici els alumnes que han participat en el projecte, tot l’institut va respondre al moment quan es va fer una crida per demanar bosses de plàstic per a poder fer l’esfera.

Des del Teler de Llum també es mostren molt satisfets amb el procés i el resultat final d’aquesta edició de ‘L’artista va a l’escola’. La peça feta pels alumnes del Pons d’Icart, així com diversos materials que explicaran tot el procés creatiu, formaran part d’una exposició que el grup d’artistes tarragonins organitzarà a principis de 2017, amb els treballs de tots els centres educatius que hagin format part del projecte al llarg del 2016.

tracking