Diari Més

Els Premis Vinari buscaran els millors vermuts de l'any

Ha començat el període d'inscripcions que acabarà el proper 18 de maig

Imatge de la passada edició dels Premis Vinari.

Els Premis Vinari buscaran els millors vermuts de l'anyAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Premis Vinari dels vermuts catalans 2018 donen aquesta setmana el tret de sortida a la quarta edició del certamen amb l'obertura del període d’inscripcions. Els cellers que elaboren vins aromatitzats a Catalunya que vulguin participar-hi, poden presentar els seus productes durant aquestes dues setmanes d'abril i les dues primeres de maig.

Una de les principals novetats d'enguany és el jurat i és que, el panell de tast, que avaluarà totes les referències a cegues, estarà format exclusivament per sommeliers, tots ells membres de l'Associació Catalana de Sommeliers, amb qui s'ha formalitzat un acord de col·laboració. Així, els millors vermuts de l'any ho seran segons els criteris dels professionals de la sommelieria, uns dels grans prescriptors de vins tranquils, escumosos i aromatitzats amb herbes com és el cas del vermut.

La jornada de tast dels vermuts tindrà lloc a Reus el dilluns 11 de juny i l'acte de lliurament de Premis es farà dijous 14 de juny, també a Reus. Es premiaran els vermuts segons la seva categoria: blancs, negres, reserva, i la quarta, anomenada vermuts especials que inclou els taronges o daurats. Aquest 2018 també es premiarà el millor còctel elaborat amb vermut i es manté la vessant popular a partir del Premi a la Millor Vermuteria, que tria el consumidor a través de la revista Time Out.

El període d'inscripcions s'inicia aquest dimecres i s'allargarà fins al divendres 18 de maig, i la data límit de lliurament de les mostres finalitza el dimecres 30 de maig.

tracking