Diari Més

Salut

Dues empreses opten a rehabilitar l'antic hospital, on anirà el CMQ

Per davant, ara, un parell de mesos per analitzar la documentació i adjudicar l’obra, que té un pressupost de licitació d’1,5 milions i s’executarà en mig any

Una imatge d'arxiu de la futura ubicació dels serveis del CMQ.

Dues empreses opten a rehabilitar l'antic hospital, on anirà el CMQOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de dues empreses han presentat la seva oferta al procés de licitació engegat per Ginsa, arran d’un acord pres en el marc del Consell d’Administració del CMQ celebrat el 6 de març, per adjudicar els treballs d’adequació de les dependències de l’edifici de consultes externes de l’antic Hospital Sant Joan on es reubicaran els serveis que ocupen actualment instal·lacions de l’antiga Clínica Fàbregas. Fonts del centre concretaven ahir al Diari Més que, per davant, s’obren ara un parell de mesos per a l’estudi de la documentació registrada fins adjudicar els feines. I que, un cop realitzada l’adjudicació, la normativa contempla un altre breu marge de temps fins a l’inici de la intervenció.

Amb un pressupost d’1,5 milions d’euros, IVA inclòs, i sis mesos de durada del contracte, aquest és el pas posterior a l’elaboració del projecte executiu, encarregat per concurs al juliol del 2017 a l’estudi d’arquitectura Carles Busquets amb una inversió de prop de 70.000 euros. La posada en marxa del procés de licitació dels treballs va quedar aprovada amb 8 vots a favor, 3 en contra i 2 abstencions. El termini per a la presentació de propostes va finalitzar el passat 6 d’abril.

La documentació del projecte detalla que l’edifici disposarà de 5 portes d’accés i comptarà amb una àrea de consultes externes per a l’atenció ambulatòria i que acollirà sales d’espera, consultoris multifuncionals, accessoris antivandàlics en l’atenció al públic i despatxos. També una àrea d’atenció d’urgències, amb accés pel carrer del Vapor Vell, capacitat per a 300 persones al dia, diferents boxes i espais per a urgències generals i pediàtriques. L’àrea de diagnòstic per la imatge tindrà una sala de radiografies, un arc quirúrgic, una sala de mamografies, una d’ecografies i raigs x. Finalment, hi haurà un gabinet d’exploracions invasives i complementàries amb sales d’endoscòpies, d’ecocardiografia i de cirurgia menor, entre altres. Magatzems, vestidors, sales de descans per al personal i una cambra mortuòria completaran la renovació de l’edifici de consultes externes de l’antic Hospital Sant Joan.

Complir el calendari programat

El contracte d’arrendament necessari per al trasllat de l’activitat del CMQ a l’antic hospital preveu que el CMQ podrà fer-se càrrec de la rehabilitació de la seva futura seu en lloc d’abonar un lloguer per instal·lar-s’hi. El darrer calendari fet públic per consumar el moviment fixava la sortida de l’espai de la Clínica Fàbregas entre el setembre i el desembre del 2018. Els mateixos treballadors –que no cobraran les direccions per objectius (DPO) per al 2017 arran del dèficit de 181.553 euros amb què s’ha tancat el passat exercici per, precisament, de despeses vinculades al trasllat–, veuen complicat complir amb les dates.

tracking