Diari Més

Salut

L'Hospital Sant Joan de Reus tanca l'exercici 2017 amb 3,18 MEUR de dèficit

L'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre aconsegueix un resultat positiu de gairebé 700 euros i pagarà un terç de les retribucions

Una imatge d'arxiu de les instal·lacions de l'Hospital Sant Joan de Reus.

L'Hospital Sant Joan tancarà el 2017 amb un dèficit de 3,2 MEUROlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els consells d'administració de l'Hospital Sant Joan de Reus i de Gecohsa de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre han tancat els comptes de l'any 2017. Al centre reusenc els resultats han estat negatius. S'ha generat un dèficit de 3.182.092,18 euros. L'administració de l'Hospital Sant Joan ha apuntat que no s'ha aconseguit un exercici «equilibrat» malgrat l'increment d'ingressos que han tingut, pel compliment total del contracte amb el CatSalut, i les mesures implantades per controlar la despesa. Aquest resultat suposarà que no es pagui als treballadors la retribució variable per objectius. Per altra banda, l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre ha tancat els comptes amb un resultat positiu de 679,94 euros, contenint la despesa «amb la col·laboració de tots els professionals del centre». Això permetrà fer efectiu el pagament del 33% de la retribució variable per objectius als empleats.

Com estableix el conveni laboral 2017-2019, el pagament de la retribució variable per objectius està condicionat a l'equilibri pressupostari i financer dels centres i el fet que l'Hospital Sant Joan de Reus tanqui l'exercici 2017 amb un dèficit de més de 3 milions d'euros, suposarà que els treballadors no la percebin. La junta general del centre es reunirà aviat per determinar quines accions cal prendre per remoure la causa de dissolució que afectarà el centre com a conseqüència d'aquest dèficit.

El nou consorci de gestió de l'hospital reusenc, participat el CatSalut (55%) i l'Ajuntament de Reus (45%), està pendent de constituir-se. El document que es va signar entre les dues parts establia que el nou consorci subrogarà tots els treballadors de les empreses que s'hi integraran i que l'Ajuntament no haurà de fer front a dèficits operatius generats directament per l'activitat sanitària, com succeïa fins ara.

Per altra banda, el consell d'administració del Centre MQ Reus tancarà també amb un dèficit de 181.553,27 euros. En aquest cas els comptes negatius són conseqüència d'una amortització anticipada de 900.000 euros que s'ha de fer durant dos anys donat el proper trasllat del centre a les dependències de l'antic hospital de Reus. Amb aquests resultats, els treballadors del Centre MQ no percebran les variables per objectius del 2017 però tampoc del 2018. Per aquest motiu, s'intentaran reformular els comptes la setmana vinent, per trobar una solució comptable per salvar la retribució de 2018.

tracking