Diari Més

Economia

El Golf Aigüesverds engega la fase de liquidació i rebaixarà el preu de venda

En els 3 anys en què s’està allargant el concurs de creditors, les instal·lacions segueixen rebent manteniment i acollint activitat

Una imatge d'arxiu dels camps de què disposa el Golf Aigüesverds de Reus.

El Golf Aigüesverds engega la fase de liquidació i rebaixarà el preu de vendaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Golf Aigüesverds ha entrat en liquidació després que, el passat 22 de gener, una Junta General de Creditors convocada per l’accionista majoritari no reunís el quòrum imprescindible i que quedés descartada, d’aquesta manera, la possibilitat d’haver assolit un conveni. Segons ha pogut saber el Diari Més, el jutjat mercantil número 1 de Tarragona va fer, el 29 del mateix mes, interlocutòria d’obertura d’aquesta nova fase que derivarà en l’elaboració d’un informe per part de l’administració concursal i, molt probablement, en una rebaixa del preu de venda –la segona que s’aplicarà–, anteriorment fixat en uns 2,1 milions d’euros. El Golf Aigüesverds acumula prop de 3 anys en concurs de creditors i, fins aquest punt, les feines de manteniment de les instal·lacions, camps inclosos, s’han seguit duent a terme amb normalitat, i s’ha mantingut també la competició activa. La liquidació representa el pas final del procediment de manera que, si no aparegués un comprador que s’ajustés al nou preu pendent de determinar-se, la normativa contempla una venda per lots del mateix golf. És a dir, treure’l a subhasta.

El procés d’elaboració d’aquest informe podria allargar-se entre dues i tres setmanes. Després, la documentació s’haurà d’exposar als creditors durant quinze dies més. En aquest sentit, entre els creditors prioritaris –els qui tindrien preferència a l’hora de rebre l’import d’una venda si aquest no arribés per cobrir-los a tots– hi ha la Sareb i, per darrere, treballadors, Hisenda i Seguretat Social i, també, l’Ajuntament de Reus pel que fa a l’IBI. L’objectiu de la fase de liquidació passa per aconseguir el preu més elevat possible per mirar de satisfer el màxim nombre de pagaments pendents abans no es doni per tancat el concurs. Un dels inconvenients que ha frustrat hipotètiques oportunitats de venda del Golf Aigüesverds és que, sobre els terrenys que aquest ocupa, no hi ha l’opció d’edificar. Això descarta un perfil important de comprador en el tràmit en què tot plegat es troba.

El paper de la Sareb

Arribar a l’extrem de la subhasta no satisfaria, en el mateix sentit, cap de les parts: com més baix sigui el preu de venda, serà també inferior la xifra que arribi als creditors. Anteriorment, el club de golf i els propietaris d’habitatges dels habitatges a l’entorn del Golf Aigüesverds, la supracomunitat de propietaris de Les Palmeres, s’havien interessat per fer-se amb la propietat i donar continuïtat al golf. Una qüestió, aquesta, que garantiria l’estatus i el valor dels mateixos habitatges. Al desembre del 2017, de fet, va plantejar-se una proposta que rondava el milió d’euros, amb el pagament inicial d’uns 200.000 i la resta, a vuit anys vista. Aquesta, però, no va quallar per la dificultat d’assegurar el cobrament i els terminis que tot plegat implicava.

Si, amb tot, no acabés apareixent cap comprador i s’arribés a consumar una venda per lots, el més probable és que la Sareb, en ser creditor privilegiat, acabés quedant-se amb la propietat del Golf Aigüesverds i, simplement, i tenint en compte el context actual, l’incorporés al seu catàleg d’immobles, de tal manera que les instal·lacions deixessin d’oferir els actuals serveis, amb tot el que això comportaria, i quedessin així tancades. L’administració concursal es trobaria en aquest moment elaborant el pertinent informe, oberta la fase de liquidació –que és l’última– abans que el procediment concursal pugui continuar endavant.

tracking