Diari Més

Serveis

L'Ajuntament de Reus licita el servei de teleassistència

Es preveu ampliar aquest servei amb l’atenció d’un mínim de cent persones més

Imatge d'arxiu d'una prestadora del Servei de Teleassistència Municipal de Reus amb una unitat mòbil.

Reus arriba al topall d'usuaris de la teleassistència i ampliarà el serveiAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha obert de nou la licitació del servei de teleassistència, el qual es va adjudicar fa quatre anys a Tunstall Televisa i està esgotant la seva vigència. En aquesta nova licitació, entre d’altres millores, es preveu l’atenció a un mínim de 100 persones més de les que s’atén actualment, un total de 1.967 persones. També es preveu realitzar una visita semestral als usuaris d’aquest servei majors de 80 anys.

L’any 2013, Tunstall Televida va guanyar l’adjudicació del contracte per un import de 244.000 euros anuals, i aquest cop les ofertes rebudes no poden superar els 268.000, en ambdós casos sense IVA. El contracte es licita per dos anys, amb l’opció d’executar dues pròrrogues anuals.

La teleassistència és un servei d’atenció domiciliària que consta d’una línia telefònica mitjançant un terminal que permet a les persones grans i amb discapacitat entrar en contacte verbal amb un centre atès per personal específic només accionant el dispositiu mans lliures que porten en un penjoll. Funciona les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any i posa els beneficiaris en contacte amb un centre preparat per donar resposta adequada a les seves necessitats.

El servei de teleassistència contempla també la instal·lació d’uns dispositius perifèrics, com, per exemple, de detecció de gas i de fum, d’obertura de portes o de control de moviment, que s’instal·len en els domicilis on viuen persones soles i amb situació de més risc. El preu del servei oscil·la entre els 4 i els 10 euros mensuals, depenent del tipus d’usuari, i pot ser gratuït si ho determina una valoració dels serveis socials. El servei també disposa d’una unitat mòbil que complementa els serveis prestats des del centre d’atenció amb la intervenció presencial, per prestar suport personal als usuaris.

tracking