Diari Més

Societat

Reus tindrà un nou equipament, el Centre Social El Roser

El projecte tindrà un servei de cafeteria-menjador social, un rebost solidari i dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència, entre d'altres

Presentació del nou projecte social que compta amb un pressupost total d'1,4 milions d'euros.

Reus tindrà un nou equipament, el Centre Social El RoserAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria de Benestar Social, impulsa el projecte de Centre Social El Roser, un nou equipament que donarà un impuls a les polítiques d’atenció a les persones del Govern de Reus. El centre oferirà nous serveis i una nova aposta per programes prioritaris com són el de gestió alimentària, l’allotjament per a persones en situació de vulnerabilitat social i el Pla d'Inclusió Social.

Aquest es construirà per fases i, un cop completat, inclourà una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, que serà el punt de gestió i distribució de la xarxa d’aliments; dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència; i espais municipals, on s’hi traslladarà el servei del Pla Local d’Inclusió Social de l’Ajuntament i on s’hi ubicarà la seu social de l’associació de veïns de la urbanització Xalets Quintana, a més de disposar d’espais per a aules i sales de reunions.

L’equipament s’obrirà entre l’avinguda de Montblanc i el carrer de Josep Caixès; i recuperarà i posarà en valor el patrimoni arquitectònic d’un edifici inclòs en el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic Historicoartístic i Natural de la ciutat de Reus. L’immoble va ser construït l’any 1929 per acollir l’antiga presó preventiva de Reus i, més recentment ha estat la seu de l’escola bressol El Roser, entre 1979 i 2013.

El pressupost total del projecte és de 1,4 milions d’euros, i inclou tant el cost de les obres de les diferents fases com la redacció dels projectes, la direcció d’obres i l’equipament. La primera fase ja està prevista en el Pressupost de l’Ajuntament de 2018, amb una partida total de 541.370 euros, amb fons provinents del 3% social de l’Ajuntament i les empreses municipals de 2017 i 2018, així com del pressupost d’inversions 2018. L’Ajuntament té converses obertes amb altres administracions per al finançament del projecte.

tracking