Diari Més

L'Spetek 155 posarà rumb a Mart, en un nou intent, per cloure els actes del Carnaval

La missió es va avortar el passat 28 de desembre passat a causa del vent

L'Spetek 155 posarà rumb a Mart, en un nou intent, per cloure els actes del Carnaval

L'Spetek 155 posarà rumb a Mart, en un nou intent, per cloure els actes del CarnavalCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de les rues de dissabte i diumenge, el Carnaval encara els dies finals de festa. La cirereta al pastís la posarà el Ball de Diables el proper dimecres, amb la tradicional crema del braç incorrupte de Sa Majestat el Rei Carnestoltes LVIII. Enguany, però, el braç no serà cremat, sinó que s’enviarà a l’espai. O, al menys, això és el que intentarà l’Agència Espacial Reusenca, que treballa per fer enlairar l’Spetek 155 amb l’extremitat incorrupte. Els tècnics, científics i membres de l’ARE van haver d’avortar l’intent d’enlairement el 28 de desembre passat, en la seva cita anual, a causa del fort vent que bufava a la ciutat. Dimecres, doncs, Reus disposarà d’una nova oportunitat per veure si, per fi, l’Spetek aconsegueix arribar o no a l’espai exterior.

Abans, però, ha de passar el que tothom espera que passi. Després de dies de festa desenfrenada, el Rei Carnestoltes LVIII no podrà continuar amb el seu ritme de vida i abandonarà aquest món durant el ball de mascarots que acollirà, avui, La Palma.

A partir de les sis de la tarda del dimarts, es podrà donar l’últim adéu al monarca. A partir de les vuit del vespre, es donarà el tret de sortida a la rua mortuòria per tal que Reus s’acomiadi de Sa Majestat. La plaça del Mercadal viurà la crema del Rei Carnestoltes LVIII, però el Ball de Diables farà presència per endur-se el braç incorrupte que, l’endemà, sortirà en processó pels carrers del centre.

Versots de comiat

Abans que l’ARE intenti enviar l’Spetek 155 a l’espai, els Diables llegiran els versots de comiat al Carnaval. Un cop finalitzats, s’iniciarà el protocol d’enlairement del cohet. La dinàmica serà la mateixa que es va preveure el 28 de desembre passat, amb el cant de l’himne de l’Spetek per acomiadar l’astronauta. Enguany, i com a novetat, aquest anirà acompanyat del braç de Sa Majestat que, amb tota probabilitat, acabarà cremant igual que l’Spetek.

Aquest dimecres també es podrà veure en acció el Ball de la Quaresma i de les Set Virtuts. A dos quarts de nou del vespre, a les Peixateries Velles, la Germandat dels Set Pecats Capitals descobrirà la imatge de la Vella Quaresma.

tracking