Diari Més

Urbanisme

Redessa deixa en mans dels propietaris el sector de La Comarcal

L’Ajuntament es retira del desenvolupament d’aquesta àrea industrial en un pas que «no ens fa perdre capacitat de decisió» però sí «estalviar recursos»

La zona del sector C.8, conegut com La Comarcal.

Redessa deixa en mans dels propietaris el sector de La ComarcalOlivia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Redessa ha materialitzat l’acord pres en el ple del 28 de desembre de deixar d’operar com a administració actuant per al desenvolupament del sector C.8, conegut com La Comarcal i que vol propiciar la implantació de petita i mitjana indústria a la zona, i posar aquesta funció en mans dels propietaris dels terrenys que abasta aquest sector, constituïts ara en una entitat de desenvolupament urbanístic sota el nom d’SNH-Participaciones SL. El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar divendres el tràmit, que suposa, tal com concretava el regidor d’Urbanisme Marc Arza durant el citat ple, que «el C.8 està en marxa, els propietaris volen tirar-lo endavant, hi ha consens i, per tant, els hi cedim, com a Ajuntament, l’impuls del projecte».

El pas «no ens farà perdre cap dret com a Ajuntament perquè la paraula final sobre qualsevol reparcel·lació, sobre la urbanització i altres detalls, la tenim nosaltres», afegia Arza, que concloïa que «el que sí que ens permetrà és alliberar recursos».

L’obra urbanitzadora

El regidor explicava que «aquest tipus de desenvolupaments urbanístics –com el que viurà La Comarcal– es poden tirar endavant de dues formes diferents: que els propietaris s’ocupin de definir les reparcel·lacions i les urbanitzacions o que ho faci el sector públic, cosa que acostuma a passar quan hi ha molts propietaris o no n’hi ha cap que se’n vulgui fer càrrec». «Al C.8, l’Ajuntament es cuidava de l’impuls d’aquest projecte urbanístic a través de Redessa», cosa que canvia a partir d’ara amb l’acord del ple i la publicació al DOGC.

El col·lectiu dels propietaris inclosos dins aquest pla, definit per l’Ajuntament de Reus a través de Redessa l’any 2015, es faran càrrec del desenvolupament del sector industrial i de la seva obra urbanitzadora. Així, SNH-Participaciones SL rellevarà el mateix consistori, qui havia previst inicialment desplegar com a administració les obres i executar una inversió aproximada de 7,2 milions amb càrrec als titulars de les parcel·les.

La Comissió Territorial d’Urbanisme del Camp ja va aprovar, el passat maig, aquest tràmit, que n’acompanyava un de segon i de menor entitat: la correcció dels límits d’afectació del pla urbanístic ja que, per error, s’hi van incorporar 1.300 metres quadrats de superfície que es corresponien a una part de la parcel·la industrial urbana existent i en funcionament. També es proposava, en el marc de la mateixa actuació, que un vial d’uns 40 metres de longitud i que havia d’esdevenir el nexe del sector amb futurs sectors al terme de Riudoms, deixés de ser vial per passar a reserva viaria.

El pla, amb uns 250.000 metres quadrats de superfície, va presentar-se al 2015 amb tres objectius que passaven per ampliar el sòl industrial disponible a la ciutat, ordenar l’accés a Reus per la carretera de Riudoms i enllaçar la nova zona industrial amb una nova zona verda que s’obriria a banda i banda de la variant de la carretera T-11.

tracking