Diari Més

Economia

Borges duplica el benefici fins als 15 milions d'euros el 2017

El grup, que va facturar 744 MEUR l'any passat, dóna feina a 1.120 persones i opera tretze plantes industrials en sis països

L'empresa Borges de Reus.

La filial de fruit secs de Borges emet 84.770 noves accions després de l'absorció de 4 empresesBain

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa reusenca Borges International Group ha assolit un benefici net de 14,8 milions d'euros al final de l'exercici del 2017, que va tancar al maig, un 99% més respecte a l'any anterior (7,4 milions), de manera que suposa el millor any en termes de benefici net, segons ha informat aquest dijous l'empresa agroalimentària. El grup subratlla que es consolida com un dels líders mundials en el seu sector d'activitat, amb el 72% de les vendes en mercats internacionals i un 28% en el mercat estatal, aconseguint una facturació de 744 milions d'euros i un creixement de la comercialització del 8,6% respecte al 2016 fins a les 348.000 tones. Així mateix, el grup ha ampliat la seva plantilla un 10% fins als 1.120 treballadors i opera tretze plantes industrials en sis països.

L'elevat percentatge de venda en l'exterior deriva de la comercialització dels seus productes en 114 països, sis més que en l'exercici anterior, i especialment a través de les seves filials comercials a Brasil, Califòrnia, Xina, França, Índia, Itàlia, Nova Jersey i Rússia.

El grup reusenc ha obtingut un Ebitda de 35,3 milions d'euros, un 39% superior al 2016, i un benefici abans d'impostos de 19,7 milions d'euros.

Per volum de productes, Borges ha comercialitzat un total de 324 milions d'unitats envasades, de les quals 131 milions (el 41%) corresponen a oli d'oliva, 65 milions (el 20%) a fruita seca i fruites dessecades, 41 milions a olives, 34 milions a vinagres i 26 milions a oli de llavors.

Borges International Group ha culminat un procés de profunda reorganització interna, pel que ha ordenat un grup amb més de 120 anys d'història. El 2017 Borges ha consolidat la integració al grup d'Ortalli, una emblemàtica companyia familiar original de Mòdena, amb 118 anys d'història, considerada el bressol italià del vinagre, i que opera en 40 mercats internacionals. Amb aquesta adquisició duta a terme el 2016, Borges s'ha beneficiat de les sinergies que li suposa la xarxa comercial d'Ortalli a Itàlia, mitjançant la qual anirà introduint altres productes del grup al país transalpí.

Borges també apunta que manté ferm el seu projecte d'ampliar el seu negoci agrícola mitjançant la posada en producció de 2.500 hectàrees pròpies de cultiu d'ametlles a Espanya i Portugal, a través de la seva filial de fruita seca, Borges Agricultural & Industrial Nuts (Bain). Això, segons detalla, suposarà plantar més de 600.000 arbres en cinc anys i gairebé triplicar la superfície dels cultius propis de la companyia. Actualment, el grup ja ha incorporat 1.153 noves hectàrees.

Borges International Group compta amb tres línies de negoci, liderades per les seves filials Borges Agricultural & Industrial Nuts, Borges Agricultural & Industrial Edible Oils i Borges Branded Foods, té 1.120 treballadors i opera tretze plantes industrials en sis països i quinze oficines comercials en nou.

tracking