Diari Més

Societat

L'AV 25 de Setembre de Reus vol batejar la zona verda del Mas Mainer com 'Jardins Mayner'

Aquesta vol homenatjar l'últim propietari de l'equipament i descartar la proposta feta al ple municipal de 'Parc de l'1 d'octubre'

Aquest entorn ha viscut un important canvi d'imatge al llarg dels últims mesos.

La primera fase de les obres d'urbanització de Mas Mainer encara el tram finalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Associació de Veïns 25 de Setembre de Reus ha presentat unainstànciaper sol·licitar que la zona verdacondicionadadel Mas Mainer porti el nom de l'últim propietari, RamonMayner, passant-se a dir JardinsMayner. Durant uns anys, l'entitat va reclamar que la masia es reconvertís en un Centre Cívic per al barri Nilogaperòno ho va aconseguir. Actualment, la part enjardinada conserva eldipòsitd'aigua, una glorieta i diversos arbres que van formar part de la masia anys enrere.

Cal recordar que a principis de desembre, el Comitè de Defensa de la República (CDR) va sol·licitar en una moció a l'Ajuntament de Reus que el parc de nova creació, situat a l'àrea de Mas Mainer,adoptésel nom de Parc de l'1 d'octubre. ERC i la CUP van secundar la petició i al Ple del 28 de desembre es va aprovar que una comissiódeterminésel nom de la zona verda.

Aquesta decisió va portarpolèmicai va rebre com a resposta ques'engeguésuna iniciativa a través de la plataformaChange.orgen contraqueel parcesdenominesParc de l'1 d'octubre. Actualment, encara està oberta i compta amb 3.546 signatures.

Amb la nova sol·licitud de l'Associació de Veïns 25 de Setembre de Reus, s'obre un altre cop el debat del futur nom de la zona verda.

tracking