Diari Més

Municipal

L'Ajuntament visitarà d'ofici cada any 300 negocis de venda d'aliments

La Carta de Serveis de la gestió del risc derivat d’aquest àmbit fixa un marge màxim de cinc dies hàbils per inspeccionar un local que hagi estat denunciat

Una imatge d'arxu de parades de venda de verdura.

L'Ajuntament visitarà d'ofici cada any 300 negocis de venda d'alimentsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mínim de 325 establiments del municipi dedicats al comerç detallista, el servei o la venda directa d’aliments, ja siguin preparats per al consumidor o bé encara per cuinar i amb possibilitat de repartiment a domicili o sense aquesta alternativa, rebran anualment visites d’ofici, dutes a terme per l’Ajuntament de Reus, per tal d’assegurar control de les condicions sanitàries. En cas dels negocis denunciats, el consistori hi durà a terme una inspecció en un màxim de cinc dies hàbils a comptar des de la data de la denúncia. I també oferirà formació als diferents col·lectius en contacte amb aquest àmbit i especialment als professionals que se’n fan càrrec.

Ho farà com a part dels compromisos presos en marc de la nova Carta de Serveis de la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris, document inicialment aprovat i que travessa des del passat 19 de desembre la fase d’exposició pública. Un cop rebi llum verda definitiva, si no s’han produït al·legacions en aquest període, passarà a formar part del global de cartes de serveis de l’Ajuntament de Reus, que n’acumula ja mitja dotzena i està pendent, en idèntics terminis, de l’aprovació de la Carta de Serveis del SIAD.

La Carta de Serveis de la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris que, igual com totes, té naturalesa reglamentària i resulta «una norma vinculant per a l’administració i per als usuaris i pot ser invocada en qualsevol reclamació», tracta també el servei de consultes i assessorament adreçat al col·lectiu de detallistes i a la ciutadania en general, i estableix que l’Ajuntament donarà resposta a les consultes o demandes en aquest sentit en un màxim de cinc dies hàbils des de la sol·licitud. En tots els apartats, els compromisos s’entendran superats sempre que s’hagin aplicat «almenys a un 90%» dels casos.

Consulta i assessorament

El consistori pot donar compliment a aquest servei a través de la regidoria de Salut Pública, en col·laboració amb altres administracions i amb la contractació, si s’escau, d’empreses especialitzades. En l’àrea de la gestió del risc per a la salut derivat dels productes alimentaris queden incloses les inspeccions d’ofici o de part, mitjançant la complimentació del protocol basat en la gestió del risc, així com l’aixecament d’actes amb fets i infraccions detallades, mesures correctores, mesures cautelars, manifestacions i signatures. També el servei de consulta i assessorament, telefònic o presencial, adreçat a detallistes i a la ciutadania. I la formació, la realització de campanyes informatives i la inscripció en el registre d’establiments alimentaris de Reus. L’accés a les diferents eines de seguretat alimentària és sempre gratuït.

tracking