Diari Més

Cultura

L'Orfeó Reusenc fa 100 anys i prepara la programació commemorativa

Diumenge 7 de gener tindrà lloc l’acte inaugural del centenari de l’entitat

Aquest dimecres es van presentar-se els actes que se celebraran enguany.

L'Orfeó Reusenc fa 100 anys i prepara la programació commemorativaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un programa amb entre 40 i 50 actes i que busca «la màxima participació de tothom» servirà l’Orfeó Reusenc per commemorar els seus primers 100 anys de vida. La inauguració del centenari està prevista per diumenge vinent, dia 7 de gener, i permetrà veure, entre altres sorpreses, un documental sobre la història de l’entitat. L’Orfeó, que ha cobert ja prop d’un 30% del pressupost d’aquest any especial, cerca col·laboradors per acabar de completar-lo i agenda cites de rellevància com una trobada d’orfeons amb l’Orfeó de Catalunya, el de Lleida i el de Sants, el proper 6 d’octubre al Teatre Fortuny; la participació en un concert de la Banda Simfònica de Reus al juliol o una col·laboració amb la Fundació Mossèn Frederic Bara.

El 7 de gener del 1918, l’Orfeó Reusenc es va constituir com a entitat pròpia després de formar part, durant 50 anys, del Centre de Lectura de Reus. Al llarg d’aquest 2018, l’Orfeó Reusenc té previst dur a terme activitats conjuntes amb altres entitats de la ciutat i desenvoluparà un paper en la clausura de la Capital de la Cultura Catalana.

Un logotip

Per celebrar els 100 anys, l’Orfeó Reusenc ha encarregat a Gemma Ribas, que és cantaire i professora d’arts plàstiques, la confecció d’un logotip del centenari. Ribas s’ha inspirat, en la seva elaboració, en la música, un dels trets característics de l’entitat: hi són presents les notes, el pentagrama i una clau de do i, cromàticament, el logotip respecta els tons de l’Orfeó.

tracking