Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Reus canvia per magnòlies els pins de la plaça Catalunya

Operaris plantaven un nou arbrat «més urbà» i que «no aixecarà el terra»

Un instant de les obres, que es duien a terme ahir a mitja tarda.

L'Ajuntament de Reus canvia per magnòlies els pins de la plaça CatalunyaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quinze dies després d’haver retirat, enmig de l’oposició veïnal i la del Gepec, els dos pins que ocupaven un lloc a la plaça Catalunya, l’Ajuntament va plantar, dimecres a la tarda, les magnòlies que havia anunciat com a alternativa «més urbana». Una grua duia a terme cap a les quatre les feines de col·locació del nou arbrat, que s’ajusta al paradigma adient per a un entorn d’aquestes característiques: «no donen fruits, no generen problemes a espais petits ni aixecaran a mig termini la plaça», explicava al novembre el regidor d’Urbanisme, Marc Arza.

La decisió de la tala dels pins, tal com explicaven llavors des de l’Ajuntament, va ser presa amb l’aval d’un informe tècnic que certificava que les seves arrels eren «massa superficials i això generava riscs». El dia que van ser talats, amb tot, veïnat i Gepec demanaven que es depurin responsabilitats» perquè «a nosaltres no ens han arribat a facilitar cap informe i, ara, dubtem que hagi existit». Ambdós col·lectius havien anunciat, mentre els pins encara es trobaven a la remodelada plaça, la voluntat de posar la situació en coneixement de la Fiscalia, cosa que no va produir-se «perquè no tenim l’informe».

El factor Diana

Durant la seva compareixença, el 14 de novembre, Arza havia fet referència a l’anomenat factor Diana, la probabilitat de caiguda d’una branca o d’un arbre amb afectació a béns o persones, i apuntava que a la plaça Catalunya «és alt». Per això, i perquè «hem de prioritzar la seguretat», l’Ajuntament va optar per retirar els pins.

tracking