Diari Més

Energia

Les 54 famílies afectades paguen l'avaria elèctrica de l'estiu a Mas Pellicer

Veïns dels tres blocs que van patir danys al juliol els assumiran després de «mesos reclamant sense èxit» a la comunitat origen de la pujada de tensió

La instal·lació provisional posteriorment reparada per Endesa.

Les 54 famílies afectades paguen l'avaria elèctrica de l'estiu a Mas PellicerOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les 54 famílies que, el passat juliol, van resultar afectades per una pujada de tensió a la zona de Mas Pellicer pagaran de la seva butxaca els danys que l’avaria elèctrica va generar a les seves llars. Del global dels habitatges repartits en tres edificis i implicats en la incidència, un total de 16 havien respost a l’inventari de desperfectes i pèrdues que va impulsar-se a l’estiu des del barri, en col·laboració amb la FAVR i amb el suport d’una advocada, per registrar una reclamació formal contra Endesa amb la intenció que la companyia cobrís les conseqüències del percaç. La subministradora, amb tot, no se’n farà càrrec perquè no li pertoca, donat que l’origen del problema va tenir lloc en una fuita d’aigües fecals produïda a un dels blocs del barri.

En aquests darrers mesos, i tal i com explica el president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas, «hem estat intentant moltes vegades, insistint però sense aconseguir-ho, que la comunitat del bloc –on va desencadenar-se l’avaria– ens fes arribar la documentació de la seva assegurança i adreçar-nos-hi per demanar una compensació». A l’entitat, «no hem acabat de saber si és que no en tenen o no ens la volen donar i, amb el temps que ha passat i sense cap altra sortida, les famílies han hagut de rascar-se la butxaca per un contratemps que no havien provocat». La major part dels danys, tal com precisa el mateix Navas, corresponen a electrodomèstics però especialment «a aliments que es van deixar perdre perquè no hi havia llum en ple estiu».

Una fuita d’aigües fecals

El cas és que, segons explicaven a l’estiu fonts d’Endesa, la fuita d’aigües al bloc en qüestió havia «comportat que el cablejat elèctric quedés sense la coberta de protecció, ja que les aigües fecals són corrosives. En entrar en contacte aquest cablejat amb l’aigua, la llum va saltar». La companyia, un cop amb la «certesa que es tracta d’una fuita pròpia del bloc», va fer-se responsable de la reparació de la instal·lació elèctrica, i advertia a l’agost que la comunitat on va originar-se tot plegat «hauria de revisar també la seva situació ràpidament per tal d’evitar que, d’aquí un temps, ens tornem a trobar amb un episodi similar que hàgim de tornar a resoldre i que generi molèsties».

Des de l’Associació de Veïns I de Maig expliquen ara, precisament, que un cas semblant però no igual va donar-se «tot just la setmana passada, fa pocs dies», quan «al bloc 30 va marxar la llum per un problema als fusibles exteriors, probablement perquè les rates van rosegar cablejat tot i que no ho sabem encara», apunta Navas. El president de l’entitat veïnal explica que «la companyia ha enviat també tècnics i, de moment, ha fet una nova connexió temporal». També darrerament Habitatge i l’Ajuntament de Reus han renovat la il·luminació dels porxos.

tracking