Diari Més

La JEP prohibeix als Avis i Àvies per la Llibertat concentrar-se amb una pancarta en defensa dels drets humans

La resolució, que ha arribat a mans del col·lectiu aquest dilluns, manté que la cita d'avui tenia «la mateixa finalitat que les que no van ser autoritzades»

Els Mossos d'Esquadra

La JEP prohibeix als Avis i Àvies per la Llibertat concentrar-se amb una pancarta en defensa dels drets humansOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Avis i Àvies per la Llibertat que, aquest dilluns, tenien previst concentrar-se al Mercadal amb una pancarta on pogués llegir-se «Defensem els drets humans» en lloc de la reclamació de llibertat per als presos polítics que habitualment enarboraven, han rebut a primera hora una resolució de la Junta Electoral provincial que «denega» l'autorització per aquesta nova convocatòria. Ho fa, segons figura al document remès per la mateixa Junta, «un cop havent tingut coneixement per les pròpies manifestacions del convocant, reproduïdes a diferents mitjans de comunicació, en el sentit que les noves comunicacions de concentracions pretenen eludir el compliment dels anteriors acords adoptats per aquesta Junta, tenint aquesta concentració la mateixa finalitat que la resta que no van ser autoritzades».

El document donava ordre als Mossos d'Esquadra de «verificar el compliment d'aquesta decisió, aixecant la corresponent acta, amb identificació dels convocats». Agents de la policia catalana s'han personat aquest migdia al Mercadal i han obert diàleg amb alguns membres del col·lectiu, que recorria la plaça amb bufandes grogues al coll però sense cap pancarta.

Una «burla a la justícia»

En aquest sentit, l'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'Octubre de Reus va emetre també ahir un comunicat on recorda que «el Tribunal Constitucional té una doctrina llargament consolidada d'afavorit el Dret de reunió i la llibertat d'expressió davant la simple sospita o la simple possibilitat que es produeixi la pertorbació d'altres drets protegits constitucionalment. I que «considerem que una concentració en suport als presos polítics i en favor dels drets humans i les llibertats fonamentals s'emmarca perfectament en l'àmbit protegit constitucionalment del dret de reunió i la llibertat d'expressió». En el seu comunicat, l'Associació d'Advocats Voluntaris 1 d'Octubre conclou que «sol·licitar la prohibició d'aquest tipus de concentracions per aquells partits que diuen defensar la Constitució, i prohibir-les per aquelles instàncies que tenen com a objectiu vetllar per la transparència i objectivitat dels processos electorals seria una burla a la justícia i als drets fonamentals».

Des de la mateixa plaça, els Avis i Àvies per la Llibertat mostraven ahir la seva sorpresa per la resolució de la Junta Electoral i emplaçaven a la tarda la presa d'una decisió sobre si continuar duent a terme o no accions en la mateixa línia.

tracking