Diari Més

Defensa

L'aeroport de Reus, comandament avançat de les maniobres militars

Les unitats de l’exèrcit de terra s’allotgen en les tendes de campanya on són desplegats, a indrets com la Mussara

L'exèrcit, a l'aeroport de Reus, on realitzarà maniobres.

L'exèrcit s'instal·la a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les maniobres militars de l’Operació Eagle Eye (ull d’àliga) que comencen avui a diversos indrets del Camp de Tarragona han instal·lat el comandament avançat a l’aeroport de Reus, segons ha confirmat el gabinet del Jefe de Estado Mayor de la Defensa (JEMAD) a Diari Més. Des de l’aeroport es traslladaran les ordres a les tropes del Golf del Lleó, on es desenvolupa l’operació sota la direcció del Mando de Defensa y Operaciones Aèreas (MDOA). De fet, es preveu que l’activitat militar sigui especialment activa a l’aeroport el dijous, dia 14, tal com ha fet saber AENA als treballadors.

La presència militar a l’aeroport de Reus és, des d’ahir, ben visible, com a d’altres indrets de Tarragona. Dos vehicles de l’exèrcit i diversos militars van romandre ahir al matí apostats a la Rambla Vella, davant de l’Hospital Santa Tecla, durant una llarga estona. Tanmateix, sembla que la bateria de la Unitat de Defensa Antiàeria (UDAAA) de l’exèrcit de terra s’ha ubicat a la Mussara, segons les fotografies que van fer molts dels ciutadans que es trobaven a la zona. En les imatges es podia veure com, a banda de diversos vehicles, s’hi han instal·lat lavabos portàtils químics, fet que confirma l’assentament militar en aquest indret. Des del gabinet del JEMAD es confirmava ahir a Diari Més que les unitats de l’exèrcit de terra s’allotjaran a les tendes de campanya de l’exèrcit. «Han de custodiar tot el material desplegat a la zona i les unitats de terra dormiran en les tendes de campanya, tal com estan adiestrades a fer», explicaven. L’operació s’explicarà demà amb més detall als mitjans de comunicació en una roda de premsa prevista a l’aeroport de Reus, segons el gabinet del Jefe de Estado Mayor de la Defensa.fighet

La fragata Juan de Borbón operarà a unes milles de la costa tarragonina i es desconeix si serà visible des de terra.

Sis avions Eurofigther

Els que no passaran desapercebuts són els sis avions Eurofighter (EF-2000) que participen en les maniobres i que sortiran des de la seva base, a Albacete.

L’objectiu de l’operació Eagle Eye és la d’executar missions defensives com a resposta a incursions i moviment d’aeronaus no identificades. Dit d’altra manera, «es tracta de coordinar la defensa de l’espai aeri davant una suposada aeronau que, segons el tipus, s’anirien activant diverses alarmes». Entre aquests supòsits s’inclou el del segrest d’un avió comercial amb la finalitat d’estrellar-lo contra un objectiu de la ciutat de Barcelona, per exemple, segons han explicat des del gabinet del JEMAD.

Coinicidint amb les maniobres, que s’allargaran fins el dia 15, la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau ha convocat una concentració avui, a les set de la tarda, a l’estàtua dels Despullats de la capital com a mostra de rebuig a la presència militar.

L'exèrcit espanyol ha circulat per la Rambla Vella.

Els furgons de l'exèrcit circulen per TarragonaDiari Més

Imatge del desplegament de l'exèrcit a la Mussara.

L'aeroport de Reus, comandament avançat de les maniobres militarsMaria Gomis

tracking