Diari Més

Reserven 140.000 euros per reformar voreres i eliminar barreres arquitectòniques

En els propers dies sortirà a concurs el contracte que durant el termini d’un any cobrirà un seguit d’actuacions a diferents punts de la ciutat

Imatge d'arxiu de treballs a la vorera del carrer Ample.

Reserven 140.000 euros per reformar voreres i eliminar barreres arquitectòniquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Reus ha reservat una dotació de 140.000 euros que destinarà a la reforma de voreres i a l’eliminació de barreres arquitectòniques en diferents punts de la ciutat. El pressupost cobrirà un seguit d’actuacions que la Brigada Muncipal encarregarà a una mateixa empresa segons les necessitats, i que es compliran mitjançant ordres de treball específiques per a cada obra.

En els propers dies el consistori obrirà a concurs el contracte, que lligarà l’adjudicatària durant un any. Mentre duri aquest període, la companyia guanyadora tindrà un màxim de tres mesos per executar cada una de les actuacions encarregades pels tècnics municipals. En qualsevol cas, els treballs tindran l’objectiu de fer els carrers de la ciutat més accessible pels vehicles i pels viannats en general, i especialment per les persones amb discapacitats.

El contracte especifica una llista d’actuacions que es poden demanar en base a aquest contracte, entre les que hi ha la construcció de guals remuntables, la reposició d’elements de voreres o de vials transitables, l’anivellament d’arquetes o el cobriment i reparació de sots al paviment de la calçada.

Llums, jardineria i paviment

Aquest nou contracte de treballs de millora i manteniment se suma altres ja encarregats pel consistori, i que afectaran un seguit d’elements de la via pública com l’enllumenat públic, l’enjardinament o el paviment. En total, el consistori es gastarà uns 580.000 euros en aquests altres contractes.

Pel que fa a la pavimentació, es preveu destinar 290.000 euros (IVA inclòs) a diferents actuacions que també concretaran els serveis de la Brigada Municipal. Tot i això, el contracte inclou un llistat orientatiu en què es mencionen el carrer Pere Cerimoniós –el tram entre l’avinguda Sant Bernat Calbó i el carrer Peñíscola–, la riera Aragó –entre el carrer Camí de Tarragona i el carrer Arnavat i Vilaró–, la riera Miró –entre Dom Bosco i el carrer del Roser–, el passeig Mata –la calçada sud– i la plaça Joan Rebull.

Pel que fa a l’enllumenat, el contracte, amb un valor de 275.000 euros, permetrà il·luminar punts foscos a carrers i places d’una desena de barris. El parc de Mas Iglesias, la plaça dels Ganxets o la plaça del Teatre en són alguns exemples. Finalment, pel que fa a la jardineria les actuacions afectaran, entre altres, l’encreuament entre l’avinguda Tarragona i el carrer Argentina, la zona verda de la plaça Sagrada Família amb el carrer Girona o el parc Juroca. També se substituïran uns 100 arbres a la ciutat.

tracking